Torturi

Reteta Tort cu banane, migdale si crema ganache

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
divainbucatarie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort va trebuie o banana, migdale, zahar, faina si altele.

ingrediente

Pentru blat:
   1 banana mare
   200 g faina
   150 g zahar
   3 oua – separam galbenusuriel de albusuri
   100 ml ulei
   2 linguri lapte
   2 linguri fulgi migdale
   3 migdale tocate grosolan
   100 g ciocolata topita
   3-4 picaturi esenta migdale
   1 praf de copt
Pentru crema:
   500 ml frisca lichida
   300 g ciocolata (eu am pus 100 g ciocolata neagra
   200 g ciocolata cu lapte)
Pentru insiropat:
   1 ceasca apa
   2 linguri zahar
   1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru ornat:
   fulgi de migdale

mod de preparare

Tort cu banane, migdale si crema ganache este un delicios desert. Pentru aceasta reteta de tort trebuie prima data sa zdrobiti banana si sa o amestecati cu 3 galbenusuri si apoi cu ulei. dupa ce aveti o compozitie omogena se adauga faina amestecata cu praf de copt si fulgi de migdale.

Se face un amestec din cicolata topita amestecata cu migdalele tocate si esenta de migdale, 2 linguri de lapte. Se toarna apoi acest amestec peste compozitia cu faina.

Incorporam albusurile batute spuma tare cu zahar, amestecam usor si punem aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 35-40 de minute, apoi facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Cat timp se coace blatul pregatim crema: punem frisca lichida la baine-marie impreuna cu ciocolata. Lasam pe foc pana se topeste ciocolata.

Amestecam bine, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore pentru a se intari.daca va grabiti puteti pune crema 30 de minute in congelator.

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il lasam se raceasca si il taiem in jumatate. Insiropam blaturile foarte putin, apoi punem crema pe fiecare blat, le suprapunem, apoi ungem tortul pe margine cu putina crema, urmand sa lipim fulgii de migdale de aceasta.



Lasam tortul cu banane, migdale si crema ganache la rece minim 3 ore apoi servim.Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Divainbucatarie.

Incearca si Tort la metru
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane, migdale si crema ganache" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.