Tortul cu banane si ciocolata este absolut delicios. Combinatia ciocolata-banane il face potrivit si apreciat si de cei mici, fiind in acelasi timp o reteta de tort potrivita pentru orice ocazie festiva.
Se bate bine untul cu zaharul pana se face un fel de spuma (eu untul l-am topit, dar l-am lasat dupa aceea sa se raceasca bine bine pentru ca mi se parea prea lichid... asa ca la temperatura camerei e suficient) dupa care am adaugat ouale, intregi, unul cate unul. Am adaugat apoi zaharul vanilat si am amestecat bine toata compozitia. Se arunca in castron si smantana si se ameteste bine cu mixerul. Dupa care incorporam treptat faina amestecata cu bicarbonatul si ciocolata topita si racita. In cele din urma incorporam si bananele pasate. Dupa ce amestecam totul, impartim compozitia in doua parti aproximativ egale si le punem la copt. In reteta zicea parca ceva de o tava de 20 cm diametru, dar nu am folosit una de 22 cm si a iesit bine. Si le-am copt pe rand (n-aveam doua tavi la fel, dar al doilea blat nu si-a schimbat consistenta chiar daca a stat mai mult timp). Nu mai stiu cat au stat la cuptor si nici la cate grade... in jur de 170-180 cred. Oricum le-am lasat in cuptor pana au trecut testul scobitorii.
Cand blaturile sunt gata, se taie in doua pe orizontala si urmeaza asamblarea lor.
Din ciocolata alba si jumatate din cantitatea de frisca lichida se face o crema ganache alba, restul de frisca lichida se bate ca o frisca normala si se incorporeaza in crema ganache. Din pacate, crema mea ganache nu a iesit cum ar fi trebuit (a fost prima oara cand am facut asa ca zic eu ca e de iertat) asa ca am adaugat peste ea un plic de crema pentru prajituri cu aroma de lamaie si un plic de intaritor de frisca. Am zis ca o sa iasa un dezastru, dar tot raul spre bine. Aroma subtila de lamaie s-a potrivit, parerea mea, la fix cu restul tortului. In cele din urma incorporam si bananele pasate.
Prin urmare, crema fiind gata, se purcede la asamblare: se pune o parte de blat, un strat de crema (crema se imparte in patru parti... trei parti vor fi puse intre blaturi, iar cu cea de-a patra parte se va imbraca blatul) si un strat de banane taiate rondele.
Reteta Tort cu banane si ciocolata a fost propusa de sophie pe forum culinar.
Tortul cu banane si ciocolata se imbraca cu crema ramasa si se decoreaza cu ciocolata topita.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseascaAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosPentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !
Desert tort AnkaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii