Torturi

Reteta Tort cu banane si frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gigi42 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se adauga galbenusurile, se

ingrediente

   10 oua
   10 linguri de zahar
   un praf de copt
   10 linguri de faina
   1 l frisca
   4 banane

mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile si pe rand adaugam lingurile de zahar. Dupa ce s-au batut bine, bine, se adauga galbenusurile, se amesteca, se pune praful de copt dizolvat cu putin helas, se amesteca in continuare dupa care se incorporeaza cele 10 linguri de faina amestecandu-se incet. Se coace o ora la foc mic inr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina. Dupa ce s-a racit se taie in 3 felii egal de groase, se aseaza prima felie, se stropeste cu sirop amestecat cu putin rom, se aseaza un rand de feliute de banane, dupa care un rand de frisca batuta si se contiuna pana la asezarea tortului. Se acopera cu frisca si se orneaza cu ce dorim: capsune, kiwi, portocale,etc.
Se serveste a doua zi dupa preparare.

Alte retete recomandate:
Incearca si Tort pufos cu nuci si portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.