Torturi

Reteta Tort cu blat de migdale si spuma de fructe

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe este un desert delicios ce poate fi servit chiar si de sarbatori. Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade.

ingrediente

Pentru blat:
   300 gr morcovi
   5 oua
   sare
   250 gr zahar
   80 gr faina
   coaja si suc de portocala
   2 lingurite praf de copt
   250 gr migdale
   1/2 scortisoara
Pentru spuma de fructe:
   6 foi gelatina
   1 banana
   1 mango
   4 fructe maracuja
   100 gr ciocolata alba
   3 albusuri
   100 gr zahar
   250 gr frisca
Pentru ornat:
   150 gr frisca
   1 fruct de sharon
   5 oua de ciocolata
   50 gr fistic

mod de preparare

Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe este un desert delicios ce poate fi servit chiar si de sarbatori. Pentru blat, se incinge cuptorul la 180 grade. Se rad morcovii, ouale se separa si se bat galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala. se amesteca faina cu praful de copt, migdalele, sarea si scortisoara. In crema de oua se inglobeaza amestecul de faina si morcovii. Se adauga sucul de portocale, apoi se bat albusurile si se inglobeaza si ele. Compozitia de pandispan obtinuta se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si taie pe 2 niveluri. Pentru spuma de fructe se inmoaie gelatina in apa rece. Se decojesc banana si fructul de mango, pulpa de mango se desprinde de pe samburele lemnos taind felii cu cutitul. Se paseaza fructele. Se taie in doua fructele de maracuja si se desprind de pe pulpa, apoi se paseaza. Se topeste ciocolata in bain-marie si se adauga la piure. Se incalzeste si se dizolva inauntru gelatina. Se bat albusurile cu 1 lingura zahar, se adauga apoi restul de zahar si se bate bezeaua. Se bate separat frisca. In final se inglobeaza in piureul de fructe mai intai bezeaua si apoi frisca. Se asaza apoi pe un platou blatul de jos si se asaza de jur imprejur inelul formei. Se acopera blatul de tort cu jumatate din cantitatea de spuma si se niveleaza. Deasupra se asaza al doilea blat, se unge cu restul de spuma de fructe, dupa care se da tortul la frigider cca 4 ore. Se bate apoi frisca si se unge marginea tortului cu frisca. Se spala fructele de sharon si se taie felii subtiri, apoi se asaza in mijlocul tortului, sub forma de cuib. Se asaza ouale decorative, apoi se orneaza cu fistic.


Tortul cu blat de migdale si spuma de fructe se serveste dupa ce a stat la rece.



 

Incearca si Tort de clatite cu ciocolata si fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de migdale si spuma de fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.