Torturi

Reteta Tort cu branza si frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal.
2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Margi

ingrediente

   3 oua galbenusul si albusul despartite
   150 g zahar
   75 g faina alba
   75 g amidon
   1/4 lingurita praf de copt
Umplutura de brinza/frisca:
   4 galbenusuri
   200 g zahar pudra
   1 pachet de zahar vanilat
   1 kg de brinza de vaci (Quark
   Speisequark)
   zeama de la o lamiie
   coaja rasa de la o lamiie
   2 linguritze de cognac (eu nu am pus)
   10 foi de gelatina alba
   500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare)
   gem(gelee) de orice
   eu am pus de caise

mod de preparare

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal.


2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!


3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.


Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.


4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.


5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.


Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.


Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.


6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.


7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.


8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.


Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.


Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.


9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.


Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!





Reteta Tort cu branza si frisca a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro





Alta reteta cu branza gasiti aici: Tort cu visine si crema de brinza
Incearca si Tort cu mere si frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.