1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Margi
1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal.
2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!
3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.
Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.
4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.
5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.
Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.
Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.
6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.
7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.
8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.
Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.
Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.
9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Tort cu branza si frisca a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alta reteta cu branza gasiti aici: Tort cu visine si crema de brinza
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii