1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Margi
1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal.
2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic!
3. Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca.
Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen.
4. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute.
5. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica.
Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt.
Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem.
6. Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime.
7. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider. Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul.
8. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba.
Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare.
Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin.
9. Amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. Taiem blatul in mijloc. Partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine.
Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!
Reteta Tort cu branza si frisca a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alta reteta cu branza gasiti aici: Tort cu visine si crema de brinza
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde"Bunatati pentru Craciun" M-am inspirat de la Mitnita
Desert cozonac BabkaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii