Torturi

Reteta Tort cu cacao

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Tortul cu cacao se face simplu si va trebuie 4 oua, 10 linguri de apa, o cana de zahar, 6 linguri de faina.

ingrediente

Blatul:
   4 oua
   10 linguri de apa
   o cana de zahar
   6 linguri de faina
   6 linguri de nuca macinata si
   o lingurita de amoniac stins
Crema:
   400 g unt
   100 g cacao
   300 g zahar
   6 linguri de apa.

mod de preparare

Pentru tortul cu cacao , blatul se face din galbenusurile frecate cu zahar, adaugand cate putin, alternativ cu apa, apoi se bate bine pana se topeste zaharul, adaugand faina, nucile si amoniacul. La urma, punem albusurile batute spuma. Se coace in tava tapetata cu ulei si faina la foc potrivit. Crema - 400 g unt, 100 g cacao, 300 g zahar, 6 linguri de apa. Se fierb apa, zaharul si cacaoa pana se ingroasa si se dau la racit. Apoi se amesteca cu untul frecat spuma si cu o esenta de rom.


La final, taiem blatul in trei foi, ungem cu crema si pe margine, tortul cu cacao il barotam cu nuca prajita si sfaramata.

Incearca si Tort dobos cu oua si glazura
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cacao" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.