Tort cu caise si kiwi

Tort cu caise si kiwi este o reteta de tort cu fructe potrivita pentru orice moment de sarbatoare. Crema de frisca cu fructe se potriveste perfect cu blatul pufos.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu caise si kiwi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5linguri zahar+1plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri apa minerala
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • Crema:
  • 500 g frisca lichida
  • 400 g iaurt caise
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 compot caise
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10-12 caise
  • 5 kiwi

Mod de preparare

Pentru blat se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Galbenusurile de freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga din cand in cand cate o lingura de apa iar la sfarsit cele 2 linguri de ulei.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri apoi adagam si albusurile amestecand usor de jos in sus.
Intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam blatul la cuptor pentru 35-40 de minute.
Se bate bine frisca cu zaharul vanilat cu ajutorul mixerului, apoi se da la rece.
Fructele din compot le pasam in blender iar zeama o vom folosi la insiropat foile.
Taiem in bucatele caisele si fructele de kiwi, pastrand cateva pentru ornat (1 kiwi si 3-4 caise sunt suficiente)
Punem 2 plicuri de gelatina la hidratat in 150 ml apa rece iar dupa 10 minute o topim pe bain-marie. Incorporam gelatina topita in iaurtul de caise apoi intreg amestecul in frisca batuta si amestecam usor de jos in sus pentru a uniformiza compozitia. Adaugam si piureul de caise si impartim compozitia in 2 parti, una mai mare care va fi la baza tortului si una mai mica ce va fi deasupra. In cantitatea mai mare adaugam bucatile de caise iar in cealalta pe cele de kiwi.
Dupa ce s-a racit blatul il impartim in 2 foi pe orizontala.
Pe un platou asezam inelul de tort, asezam prima foaie de tort, o insiropam bine cu compot de caise si turnam compozitia cu bucatile de caise. Asezam si a doua foaie de tort, o insiropam si turnam compozitia cu kiwi. Nivelam totul bine, ornam cu fructe si dam la frigider pentru cel putin 4 ore.

Functia de coacere a noului Philips Multicooker este potrivita chiar si pentru prajituri, iar datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Tortul cu caise si kiwi se serveste de la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Biscuiţi cu nucă şi ciocolată
Bucataras.RO

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată

Sunt un fel de işlere puţin modificate.Au fost foarte bune,poate doar ciocolata cam prea amăruie pentru gustul nostru.O...

Biscuiţi cu nucă şi ciocolată
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!