Torturi

Reteta Tort cu caise si kiwi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
Ailirpa78 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
>
Tort cu caise si kiwi este o reteta de tort cu fructe potrivita pentru orice moment de sarbatoare. Crema de frisca cu fructe se potriveste perfect cu blatul pufos.

ingrediente

Blat:
   5 oua
   5linguri zahar+1plic zahar vanilat
   5 linguri faina
   5 linguri apa minerala
   2 linguri ulei
   1 plic praf de copt
   1 praf sare
Crema:
   500 g frisca lichida
   400 g iaurt caise
   2 plicuri gelatina
   1 compot caise
   2 plicuri zahar vanilat
   10-12 caise
   5 kiwi

mod de preparare

Pentru blat se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Galbenusurile de freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga din cand in cand cate o lingura de apa iar la sfarsit cele 2 linguri de ulei.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri apoi adagam si albusurile amestecand usor de jos in sus.
Intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam blatul la cuptor pentru 35-40 de minute.
Se bate bine frisca cu zaharul vanilat cu ajutorul mixerului, apoi se da la rece.
Fructele din compot le pasam in blender iar zeama o vom folosi la insiropat foile.
Taiem in bucatele caisele si fructele de kiwi, pastrand cateva pentru ornat (1 kiwi si 3-4 caise sunt suficiente)
Punem 2 plicuri de gelatina la hidratat in 150 ml apa rece iar dupa 10 minute o topim pe bain-marie. Incorporam gelatina topita in iaurtul de caise apoi intreg amestecul in frisca batuta si amestecam usor de jos in sus pentru a uniformiza compozitia. Adaugam si piureul de caise si impartim compozitia in 2 parti, una mai mare care va fi la baza tortului si una mai mica ce va fi deasupra. In cantitatea mai mare adaugam bucatile de caise iar in cealalta pe cele de kiwi.
Dupa ce s-a racit blatul il impartim in 2 foi pe orizontala.
Pe un platou asezam inelul de tort, asezam prima foaie de tort, o insiropam bine cu compot de caise si turnam compozitia cu bucatile de caise. Asezam si a doua foaie de tort, o insiropam si turnam compozitia cu kiwi. Nivelam totul bine, ornam cu fructe si dam la frigider pentru cel putin 4 ore.

Functia de coacere a noului Philips Multicooker este potrivita chiar si pentru prajituri, iar datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Tortul cu caise si kiwi se serveste de la frigider.

Incearca si Tort cu crema de iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu caise si kiwi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.