Torturi

Reteta Tort cu capsuni si crema mascarpone

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
oanapl postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort Padurea Neagra"
 
Tortul cu capsuni si crema mascarpone este o reteta de tort cu crema fina de fructe si bucati generoase de capsuni, un tort cu fructe ce poate fi facut si cu alte fructe.

ingrediente

pentru blat:
   7 oua
   7 linguri zahar
   7 linguri faina
   3 linguri cacao
   100 gr ciocolata amaruie
   1 lingurita praf copt
pentru sirop:
   200 ml apa
   4 linguri zahar
   2 plicuri capucino rom
pentru crema:
   450 ml frisca lichida
   500 gr mascarpone
   150 gr zahar pudra
   200 gr capsuni
   3 plicuri gelatina
   4 linguri zahar tos
    
pentru glazura:
   100 gr ciocolata amaruie
   50 ml frisca lichida
    
pentru decor:
   200 gr capsuni
   20 gr ciocolata

mod de preparare

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta cu cacaua si praful de copt. Adaugi ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Cat astepti sa se raceasca blatul prepari siropul din apa, zahar si capucino.
Mixezi mascarponele cu zaharul pudra. Bati frisca pana se intareste apoi adaugi crema de mascarpone. Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasi sa se racoreasca si o incorporezi in crema.
Capsunile le tai cubulete adaugi peste ele zaharul tos si le lasi 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporezi capsunile in crema.




Incepi sa asamblezi tortul.




Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi, apoi pui crema. Nivelezi si pui deasupra al doilea blat insiropat. Prepari apoi glazura. Incalzesti frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere, adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se omogenizeaza. Torni glazura peste ultimul blat.


Dai la frigider peste noapte. Desfaci apoi cu grija inelul din jurul tortului. Faci aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si decorezi tortul. In mijloc asezi capsunile.

Incearca si Tort cu crema si blat de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si crema mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.