Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura

Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura este o reteta de tort pe cat de aspectuos, pe atat de delicios!

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa
Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • * 4 oua
  • * 4 linguri zahar tos
  • * 4 linguri faina
  • * 100 g ciocolata alba
  • * esenta de bergamota
  •  
  • Pentru crema:
  • * 250 g zmeura
  • * 200 g mascarpone
  • * 100 g frisca lichida
  • * agar-agar
  • * 100 g zahar
  •  
  • Pasta de zahar:
  • (se face cu o zi inainte)
  • * 1 lingura gelatina
  • * 6 lingura apa
  • * 1 lingura unt
  • * 2 linguri miere
  • * 500 g zahar pudra

Mod de preparare

Preparare blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana ce s-a topit intreaga cantitate de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri apa minerala, esenta de bergamota si se adauga peste albusuri.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga in compozitia de oua.
La sfarsit adaugam faina cernuta, incorporand cu o spatula, prin miscari circulare de sus in jos.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute.

Preparare crema:
Facem un pireu din 200 g zmeura, strecuram de seminte si amestecam cu zahar pe foc,pana acesta se dizolva complet.
Adaugam praful de agar si fierbem 1-2 minute la foc mic.
Dupa ce se raceste amestecam pireul de zmeura cu mascarpone si frisca lichida.
Adaugam si restul de zmeura intreaga in crema si amestecam usor.
Lasam crema la rece timp de o ora.

Preparare pasta de zahar:
Gelatina si apa se amesteca putin, se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga untul si mierea, se amesteca usor pana se dizolva.
Se pune zahar pudra intr-un castron ,am pus pentru inceput 350g, se adauga amestecul lichid, se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.
Cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana cand devine ca un aluat si nu se mai lipeste de maini.
Se inveleste in folie si se lasa la rece pana a doua zi.
Inainte de a imbraca tortul cu pasta de zahar se lasa la temperatura camerei aproximativ 1-2 ore, apoi se framanta bine cu mainile umezite putin.

Asamblare si decorare tort:
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, apoi se insiropeaza cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de bergamota.
Pe un platou asezam primul blat, crema de zmeura si cel de-al doilea blat.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de unt, apoi il invelim cu pasta de zahar.
Deasupra decoram cu floricele facute tot din pasta de zahar.

Sursa acestei retete este: http://simonapatras.blogspot.ro


Lasam tortul cu ciocolata alba si crema de zmeura sa se aseze dupa care il putem servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Reteta dulceata de zmeura galbena
Bucataras.RO

Reteta dulceata de zmeura galbena

De vreo trei ani am rabdare sa se inmulteasca zmeura galbena si uite ca anul asta m-a rasplatit . Poate ca nu e cea mai...

Reteta dulceata de zmeura galbena
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola