Tort cu ciocolata la maxim

Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata la maxim

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua mari
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 mana alune caramelizate
  • 1 mana de stafide
  • 1 lingura de rom
  • Esenta de vanilie
  • 1 lingura coniac
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 1 lingurita praf de cappuccino
  • 2 lingurite praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita lamaie
  • Ganache de ciocolata :
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte in parti egale)
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie sau cu aroma de cafea
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri coniac
  • Decor :
  • Cacao
  • Crema de ciocolata
  • Putina frisca
  • Bomboane cu aroma de cafea
  • Visine
  • Frunze de menta

Mod de preparare

Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati mai mici. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat pana se topesc cristalele de zahar, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 1 lingurita de lamaie, astfel cu siguranta vor iesi cum trebuie. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul si apoi se adauga la galbenusuri. Ciocolata se topeste la bain marie si apoi se pune la galbenusuri. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori . Se pune in compozitie cafeaua, cappuccino, nucile, alunele, stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se varsa compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor. In mijloc s-ar putea sa fie moale datorita ciocolatei dar daca pe margini e facut inseamna ca e gata. Se taie blatul in doua. Nu se insiropeaza pentru ca este destul de fraged dar cine doreste il poate insiropa cu lichior sau cafea amestecata cu ciocolata topita.

Crema de ciocolata :

Se pune ciocolata si frisca pe foc mic, se amesteca pana la topire dupa care se da deoparte. Cand s-a racit se baga la frigider pentru cateva ore. Se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se opreste o parte pentru decor si restul se pune intre blaturi.

Glazura :

Se face la fel ca si crema de ciocolata, se pune ciocolata si cognacul in frisca si cand s-a topit se varsa calduta peste blat. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider si cand s-a intarit glazura se decoreaza. Eu am facut tot crema si am imbracat tortul cu ea.


Se taie felii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura de post, cu suc de rosii
2
Dulciuri

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
3
Mancaruri cu legume

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz

Ardeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.

Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovaz
Crap rasol
4
Mancaruri

Crap rasol

Pentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...

Crap rasol
Muffins cu lime si ciocolata alba
5
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Parteneri
Pui crocant Godina
Bucataras.RO

Pui crocant Godina

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Pui crocant Godina
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga