Tort cu ciocolata la maxim

Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata la maxim

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g faina
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 5 oua mari
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 mana alune caramelizate
  • 1 mana de stafide
  • 1 lingura de rom
  • Esenta de vanilie
  • 1 lingura coniac
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 1 lingurita praf de cappuccino
  • 2 lingurite praf de copt
  • Un praf de sare
  • 1 lingurita lamaie
  • Ganache de ciocolata :
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte in parti egale)
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie sau cu aroma de cafea
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri coniac
  • Decor :
  • Cacao
  • Crema de ciocolata
  • Putina frisca
  • Bomboane cu aroma de cafea
  • Visine
  • Frunze de menta

Mod de preparare

Nucile se pun pentru cateva minute la cuptor avand grija sa nu se arda iar apoi ½ din cantitate se macina marunt si cealalta se taie bucati mai mici. Stafidele se hidrateaza in cognac si rom. Galbenusurile se freaca cu zaharul treptat pana se topesc cristalele de zahar, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 1 lingurita de lamaie, astfel cu siguranta vor iesi cum trebuie. Untul la temperatura camerei se freaca cu mixerul si apoi se adauga la galbenusuri. Ciocolata se topeste la bain marie si apoi se pune la galbenusuri. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori . Se pune in compozitie cafeaua, cappuccino, nucile, alunele, stafidele cu tot cu cognac dupa care se adauga treptat cate doua linguri de faina si doua de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se varsa compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor. In mijloc s-ar putea sa fie moale datorita ciocolatei dar daca pe margini e facut inseamna ca e gata. Se taie blatul in doua. Nu se insiropeaza pentru ca este destul de fraged dar cine doreste il poate insiropa cu lichior sau cafea amestecata cu ciocolata topita.

Crema de ciocolata :

Se pune ciocolata si frisca pe foc mic, se amesteca pana la topire dupa care se da deoparte. Cand s-a racit se baga la frigider pentru cateva ore. Se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. Se opreste o parte pentru decor si restul se pune intre blaturi.

Glazura :

Se face la fel ca si crema de ciocolata, se pune ciocolata si cognacul in frisca si cand s-a topit se varsa calduta peste blat. Cand a ajuns la temperatura camerei se baga la frigider si cand s-a intarit glazura se decoreaza. Eu am facut tot crema si am imbracat tortul cu ea.


Se taie felii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Prajitura cu capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni

Cumparati de dimineata,direct de pe plantatiile celebre de langa lacul Bodensee,m-am pus pe treaba facand o prajitura cu...

Prajitura cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola