Tort cu ciocolata si capsuni este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de oua, faina zahar, oua, ciocolata si fructe.
Tort cu ciocolata si capsuni este un desert delicios. Pentru aceasta reteta de tort se pregateste prima data blatul.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.
Ungem o tava cu margarina sau ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.
Crema:
Punem ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca pe baie de abur.Mestecam continuu pana cand ciocolata se topeste complet.Dam deoparte si lasam la racit. Cand s-a racit complet dam la frigider cateva ore pana se intareste ciocolata.Scoatem samburii la visine si punem la scurs. Batem frisca bine pana isi dubleaza volumul.Adaugam visinele din compot.
Asamblare: taiem blatul in trei.Punem primul blat, insiropam cu zeama de la compot, punem un strat de crema,blat insiropat, crema si ultimul blat.
Incalzim frisca pana la punctul de fierbere (atentie sa nu de in clocot), apoi o adaugam peste ciocolata taiata bucatele mici si mestecam continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Adaugam frisca din nou pe foc si adaugam untul mestecand cu telul bine sa nu ramana vreo bucatica de unt netopita.
Lasam la racit cateva minute. Punem tortul deasupra unui gratar si turnam ciocolata, astfel incat sa acopere tot tortul. Ornam cu frisca, capsuni trase in ciocolata si frunze de menta.
Tort cu ciocolata si capsuni se serveste rece alaturi de un pahar cu suc.
Pentru realizarea acestui minunat tort ar fi ideala:Forma pentru cuptor marca Kitchen Craft, 25cm de la Kitchen Shop.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.
Friptura de mielIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii