Torturi

Reteta Tort cu ciocolata si crema de portocale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Pentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incor

ingrediente

Blat :
   3 oua mari
   Â½ cana ulei
   250 g faina
   1 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie
   Esenta de rom
   Esenta de vanilie
   1 borcan de 400 g gem
   1 lingurita coaja de portocala
   1 lingurita coaja de lamaie
   Suc de ananas pentru insiropat
Crema de portocale :
   4 galbenusuri
   7 linguri potrivite de zahar
   150 ml zeama de portocale
   Esenta de portocale
Crema de ciocolata :
   200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
   200 ml frisca lichida
   Cateva linguri de cognac
Glazura :
   120 g ciocolata cu lapte
   60 g ciocolata amaruie
   180 ml frisca lichida
Decor :
   Portocale
   ciocolata
   coaja de portocale

mod de preparare

Pentru blat am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima. Le adaugam si pe acestea la compozitia de blat si amestecam usor de jos in sus. Coacem la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Taiem blatul in 3 si insiropam cu suc din compot.





Crema de portocale :





Punem pe baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam continuu pana se dizolva cristalele. ( apa din baie nu trebuie sa fiarba) Se adauga apoi zeama de portocale, esenta si se amesteca aproximativ 10 minute pana la ingrosare. Crema va fi de consistenta unei budinci sau chiar mai groasa. Se lasa pe masa pana la racire cand se va introduce la frigider.





Ganache de ciocolata :





Punem smantana impreuna cu cognacul si ciocolata bucatele intr-o cratita de teflon la foc foarte mic. Amestecam pana la dizolvarea ciocolatei. Lasam sa se raceasca dupa care punem ½ din cantitatea de crema la frigider. Dupa ce s-a racit bine se amesteca cele doua creme (cea de la frigider cu cea de la temperatura camerei ) pana iese o crema fina.





Montare blat :





Asezam primul blat insiropat pe un grilaj, ungem blatul cu crema de ciocolata, asezam al doilea blat, punem crema de portocale si deasupra ultimul blat.





Glazura :





Topim ciocolata in smantana pe foc mic dupa care o turnam cu miscari circulare in centrul tortului lasand sa se prelinga si pe margini. Daca nu se scurge complet ne putem folosi de o spatula cu care sa intindem crema peste tot.

Se lasa pe masa pana la racire cand se introduce in frigider. Se orneaza dupa preferinta.


Alte retete recomandate:
Incearca si Tort cu lamii
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si crema de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.