Un tortulet simplu, insiropat bine cu putina visinata diluata si umplu cu ciocolata si mascarpone.
Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine . Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita . Cand este rece bine il batem pana cand se intareste. Blat : Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea. Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte . Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Ttrebuie sa obtinem o spuma ferma . Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor. Blatul il impartim in 3 parti egale. Crema de mascarpone : Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste . Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea . Asamblare: Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop . Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam . Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam . Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase. Dam la rece si servim cu cei dragi .
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot...
Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiuneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii