Tort cu ciocolata "Tort Trufa"

Un tort foarte ciocolatos si foarte gustos.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu ciocolata "Tort Trufa"

Ingrediente

  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • -400 ml frisca
  • -200 gr ciocolata
  • -250 g mascarpone
  • Glazura :
  • Crema:
  • Blat:
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt
  • -150 g nuca
  • -2 linguri lapte

Mod de preparare

Blat:

Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba. O lasam la racit. Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare. Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca, parful de copt si faina. Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu). Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).


Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat. Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor. Impartim blatul in 3 .


Crema: Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca. Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa. Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa. Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale. Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte.


Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele si lasam putin sa se racoreasca. Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider. Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu), bomboane colorate sau poate fi lasat asa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Bucataras.RO

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Reteta aceasta ma bantuie de ceva vreme, rulada cu capsuni am mai facut, dar Swiss Roll este pur si simplu cea mai buna. O...

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!