Torturi

Reteta Tort cu crema bavareza de portocale

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 55m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cat

ingrediente

Blatul:
   120 g unt
   6 galbenusuri
   120 g zahar
   2 oua
   150 g faina
   50 g alune
   1 lingura rom
Crema:
   6 portocale
   400-500 ml sirop
   250 g coaja de portocale
   40 g gelatina
   250 g orez fiert in lapte indulcit
   2 pahare frisca

mod de preparare

Blatul. Se freaca untul spuma. Se adauga ouale intregi, galbenusurile, dupa fiecare galbenus adaugand cate o lingurita de zahar pisat cu vanilie, cate o lingurija de alune macinate si romul.

Totul se amesteca bine 30 min. La urma se adauga taina cernuta. Se coace in forma de tort.

Crema. Se strecoara zeama portocalelor amestecand-o cu siropul caldut, coaja rasa de portocala si gelatina pusa in apa rece si topita in bain marie.

Se trece totul prin sita si se amesteca bine tinand vasul pe gheata. Se adauga cate putin orezul, care a fost fiert cu lapte indulcit si frisca. Compozitia se pune intr-o forma si se tine la congelator. Dupa o ora se rastoarna peste blatul copt.



Pofta buna!

Alte retete de tort recomandate

Incearca si Tort de mere si frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema bavareza de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.