Torturi

Reteta Tort cu crema caramel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
pusikmea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Tort cu crema caramel este o reteta de tort delicioasa pentru care aveti nevoie de zahar, faina, oua, nuca de cocos, caise si ulei.

ingrediente

Pentru blat:
   * 5 oua
   * 5 linguri de zahar
   * 3 linguri de ulei
   * ~ 300 g faina
   * 200 ml lapte
   * 1 lingura nuca de cocos verde
   * 1 praf de copt
   * esenta de vanilie
Pentru crema caramel:
   * 1 plic crema de caramel
   * 250 ml lapte
   * 4 linguri de zahar
   * caise din compot
Pentru sirop:
   * 4 linguri de zahar
   * 200 ml apa
Pentru ornat:
   * frisca
   * zahar ars
   * bomboane de ciocolata

mod de preparare

Tort cu crema caramel este o reteta de tort delicioasa pentru care trebuie intai sa pregatiti blatul.




Se separa ouale, albusurile se bat spuma, dupa care se adauga zaharul si treptat celelalte ingrediente necesare oentru blatul tortului cu crema de caramel.




Amestecul rezultat se pune intr-o tava de tort, captusita cu faina si se pune in cuptorul preincalzit pentru circa o jumatate de ora.




In acest timp se face crema conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care se pune la rece.
Cand blatul s-a racit se taie in trei. Fiecare blat se insiropeazacu siropul obtinut din zaharul caramelizat si se unge cu crema si caise.


Tortul cu crema de caramel l-am ornat cu frisca in care am bagat colorant alimentar albastru si rosu pentru a-mi iesi un liliac. Din caramelul pe care l-am facut pentru sirop am luat cu lingura si am imprastiat pe o hartie de copt si le-am lasat la racit, dupa care am ornat cu ele.
Alte retete de tort recomandate:

Incearca si Tort cu caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.