Tortul cu crema de branza este un tort lejer si usor de facut, fiind ideal pentru mesele festive cu multi invitati si multe feluri de mancare.
Blatul-albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (la foc mic spre mediu) pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca
Crema-mixam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam crema de branza si le mixam impreuna cca 2 minute, apoi adaugam 100 g frisca.
Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa, o punem pe baie de aburi pana la dizolvare completa (sa nu fiarba), adaugam jumatate in crema de branza, amestecam si dam la rece.
300 g frisca o mixam cu 100 g zahar, adaugam capsunile si mixam cca 1 minut cu mixerul, adaugam restul de gelatina si amestecam.
Asezam blatul, il insiropam (eu l-am insiropat cu sirop de capsuni) apoi cu ajutorul unui posh am adaugat crema de branza in cercuri si frisca. Pe margina am pus felii de portocale. Dam la rece.
Cand s-a intarit bine, am adaugat 100 g frisca deasupra si am ornat cu ornament de ciocolata.
Tortul cu crema de banza se serveste rece, ornat cu fulgi de ciocolata sau fructe proaspete.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porc
Comentarii