Tort cu crema de branza de vaci

Tort cu branza de vaci este o reteta delicioasa.Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de branza de vaci, oua, cacao, lamaie, gelatina si frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de branza de vaci

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci proaspata
  • 2 linguri miere
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • 250 gr frisca lichida
  • 100 ml whisky

Mod de preparare

Tort cu branza de vaci este o delicioasa reteta ce poate fi pregatita la orice ocazie festiva.

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul. Incorporezi faina amesecata cu cacao si torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata. Stratul de compozitie trebuie sa fie subtire asa ca alege o tava mare.Coci in cuptorul praincalzit 15 min. Scoti foaia de pandispan si o lasi sa se racoreasca putin.

Imbraci un bol in folie de plastic, cat este caldut pandispanul tai fasii si imbraci bolul cu ele.opresti fasii si pentru capacul cu care acoperi tortul. Pui gelatina la inmuiat in 150 ml apa rece,apoi o incalzesti pe baie de aburi,fara sa dea in clocot. Amesteci branza cu mierea, crema de whisky,coaja de lamaie si gelatina calduta. Bati frisca si o incorporezi in crema de branza. Torni crema in bolul imbracat in pandispan, acoperi cu restul de pandispan si o lasi la rece 3-4 ore. Rastorni bolul cu tortul cu branza de vaci si decorezi cu frisca. (poti turna peste tort si glazura de ciocolata)


Tortul cu branza de vaci se serveste cu o cafea sau un coniac.
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!