Tort cu crema de branza si ciocolata

Aceasta reteta de tort cu crema de branza si ciocolata este o reteta deosebita potrivita pentru orice sarbatoare. Lasand la o parte faptul ca este absolut delicios, acest tort cu ciocolata este foarte aspectuos.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de branza si ciocolata

Ingrediente

  • Blat1:
  • 70gr unt
  • 65 gr zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 60 gr faina pentru prajituri*
  • 15 gr cacao **
  • *faina pentru prajituri se obtine dupa urmatoarea formula : la fiecare 95 gr faina adaugati 25 gr amidon de porumb (obtinand astfel 1 cup de faina) si cerneti impreuna de cel putin 5-6 ori
  • ** cacaua se poate inlocui cu faina si la final se adauga colorant alimentar (in functie de ce culoare doriti)
  • blat II:
  • 85 gr faina de migdale
  • 5 gr faina pentru prajituri
  • 75 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 10 gr zahar
  • 42 gr unt topit dar rece
  • Crema de branza cu ciocolata:
  • 450 gr crema de branza
  • 170 gr ciocolata cu lapte topita
  • 400 gr lapte condensat dulce
  • 170 gr ciocolata neagra topita
  • Spuma de ciocolata alba:
  • 120ml smantana lichida
  • 170g ciocolata alba
  • 240ml frisca lichida

Mod de preparare

Pregatirea primului blat, pentru inimioare:

intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga pe rand cele 3 albusuri (nebatute) amestecand bine dupe fiecare, iar la final faina si cacaua cernute impreuna.

Intr-o tava cu dimensiunile 28 X 43 cm se aseaza hartie de copt si se decoreaza dupa bunu' plac (dungi, chenare, linii, cercuri, puncte etc) - daca vi se pare ca pasta se intareste si nu mai puteti desena tineti punga sub jetu' de apa calda 1-2 minute.

Tava se da la congelator pana pasta este inghetata. Cand decoratiile sunt inghetate se porneste cuptorul la 240C.

Blatul 2:

intr-un bol se cern impreuna faina de migdale, faina de prajituri si zaharul pudra, se adauga pe rand cele 6 galbenusuri amestecand bine dupa fiecare.

Separat se bat cele 3 albusuri spuma impreuna cu cele 10 gr de zahar, se adauga peste galbenusuri in 3 randuri (cate o treime o data), iar la final untul topit.

Aluatul obtinut se toarna deste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute. Nu lasati mai mult ca se arde !!!!

Scos din cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar dupa care se rastoarna pe masa de lucru.

Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pentru tava - cand imbracati tava sa aveti grija ca decoratiile sa fie pe exterior. Din acest moment se poate umple cu ce crema/e doriti.

Crema de branza cu ciocolata:

intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170 gr de ciocolata cu lapte. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine.

jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt bol iar peste crema ramasa se adauga cele 170 gr de ciocolata neagra. cele doua creme se aseaza alternativ - cate 2 linguri din fiecare am pus eu. cand ati terminat cremele tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Spuma de ciocolata:

intr-un ibric se incalzeste 120 ml smantana lichida si se toarne peste 170 gr ciocolata alba rupta bucatele. se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic.

separat se bate spuma 240 ml smantana lichida

se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita. amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca batuta si se amesteca usor.

Cu aceasta spuma de ciocolata se umple restul tortului.

Reteta de tort cu crema de branza si ciocolata a fost propusa de Roxana pe forum culinar.


Lasati tortul cu crema de branza si ciocolata la frigider dupa care puteti sa-l serviti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajiturele cu cocos si lamaie
Bucataras.RO

Prajiturele cu cocos si lamaie

Vegane...si irezistibile!

Prajiturele cu cocos si lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola