Torturi

Reteta Tort cu crema de cafea si albus

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se

ingrediente

Pentru blat:
   9 albusuri
   300 gr zahar
   300 gr nuca
   coaja rasa de lamaie
   1 varf de cutit bicarbonat
Pentru crema:
   9 galbenusuri
   250 gr zahar
   1 polonic lapte
   250 gr unt
   1 plic zahar vanilat
   6 linguri esenta de cafea neagra

mod de preparare




Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi nucile prajite, coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge apoi o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea si se pune la copt. Se taie apoi in doua pe orizontala si se pune crema. Blatul se insiropeaza cu esenta de cafea si se prepara crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga laptele si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si se adauga apoi 3 linguri cu esenta concentrata de cafea. Se freaca untul bine si se amesteca incet cu crema. Se umplu blaturile cu crema.
Se serveste tortul dupa ce a fost tinut la rece cateva ore.


Alte retete de dulciuri:





Prajitura snikers


Tiramisu


Turta dulce
Incearca si Tort cu visine si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cafea si albus" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.