Torturi

Reteta Tort cu crema de ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Du

ingrediente

Pentru blat:
   6 oua
   6 linguri zahar
   6 linguri faina
   1 jumatate plic praf de copt
   sare
Pentru sirop:
   200 ml apa
   4-5 linguri zahar
   1 jumatate sticluta esenta de migdale
Pentru crema:
   100 ml apa
   150 gr zahar
   100 gr ciocolata rasa
   3 linguri cacao
   400 gr unt

mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu zahar. Se adauga praful de copt si faina. Se coace blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie blatul si se insiropeaza cu siropul pregatit in prealabil astfel: se pun la fiert 200 ml apa cu 4-5 linguri zahar. Dupa ce s-a fiert si racit, se adauga esenta de migdale. Pentru crema se fierb 100 ml apa cu 150 gr zahar, 100 gr ciocolata rasa si 3 linguri cacao, pana se face un sirop gros. Se lasa apoi crema la racit si se amesteca cu 400 gr unt batut spuma.

Se pune crema peste blat si se orneaza dupa preferinta. Alte retete de dulciuri:



Prajitura cu gem Tort diplomat Prajitura snikers
Incearca si Tort cu visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.