Tort cu crema de cocos si capsuni

1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema de cocos si capsuni

Ingrediente

  • Blat biscuit:
  • 50 g unt
  • 4 oua marime medie
  • 2 linguri de apa calduta/ametita
  • 100 g zahar
  • coaja de lamiie
  • 100 g faina
  • 50g amidon(Gustin)
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pireul de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 3-4 linguri de zahar
  • Crema de cocos:
  • 400 ml lapte de cocos/doza
  • 5 linguri de zahar
  • 30 g linguri amidon(Gustin)
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 225 g zahar
  • 75 g cacao
  • 150 g smintina
  • 175 g apa
  • 7 g gelatina(foi)

Mod de preparare

1. Se bat ouale cu apa pina se fac spuma. Apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamiie, urmat de untul moale, mixind mai departe.

2. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, dupa care se pune lingura cu lingura la amestecul de oua, mixind usor.

3. Tava se unge cu unt si tapeteaza cu faina,sau folositi hirtie de copt.

e da la copt in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 30 minute, dupa care se lasa pe un gratar la racit.

4. Se pun capsunele cu zaharul intr-un vas si se piseaza uasor cu o furculita. Se lasa sa traga zahar, se amesteca din cind in cind.

5. Se pune laptele de cocos inr-o oala pe foc moderat, se adauga zaharul si amidonul si se fierbe amestecind continuu, pina se ingroasa.

Se adauga untul si se bate, pina se incorporeaza perfect in crema.

6. Am inmuiat gelatina in apa rece. Cind glazura a atins 50°C am adaugat gelatina, care s-a topit relativ rapid, prin amestecare.

7. Am taiat blatul. Am pus crema de cocos in sac si am intins dungi groase pe blat. Am acoperit.(Nu e nevoie de insiropari.Se insiropeaza destul de la pireul de capsuni.

8. Am turnat glazura incetisor, din mijlocul tortului. S-a prelins foarte frumos,doar ca totusi e destul de fluida si s-a insiropat si primul blat de la ea. Am repetat operatia de nu stiu cite ori. Am tot adunat glazura si iar am turnat.


Pofta buna!

Reteta Tort cu crema de cococs si capsuni a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu cocos gasiti aici:

Tort Barbie à la Dora (cocos si banane),

Banane in aluat de cocos,

Batoane cu zmeura si cocos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
5
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!