Torturi

Reteta Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 6h 
gatire reteta 35m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 22-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Este un tort racoros, aromat si delicios!

ingrediente

12 portii

   500 ml smantana pentru frisca
   8 oua
   100 g zahar
   180 g faina
   40 ml ulei
   un praf de sare
   400 g Iaurt grecesc
   160 g zahar pudra vanilat
   300 g capsuni
   500 g cirese
   1 plic gelatina
   250 ml apa
   40 g zahar
   coaja de portocala
   500 ml smantana pentru frisca
   1 plic intaritor frisca
   1 plic jeleu rosu Dr.Oetker
   cateva capsuni si cirese
   80 g zahar pudra vanilat

mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna in fir subtire peste spuma. Se amesteca usor , apoi se toarna faina in 2-3 reprize, amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana la omogenizare. Se toarna intr-o tava rotunda de tort siu se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasa, de preferabil peste noapte. Blatul se taie in doua pe orizontala. Ciresele se spala si se curata de samburi. Capsunile se spala si se rup coditele. Iaurtul se amesteca cu 120 g zahar pudra vanilat. Frisca se bate cu restuld e zahar pudra pana se intareste. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se amesteca iaurtul cu frisca, se toarna gelatina si se omogenizeaza. Se adauga ciresele rupte in doua. Se amesteca usor. Se prepara un sirop din apa, zahar si coaja rasa de portocala. In tava in care s-a copt tortul, se aseaza o parte a blatului. Se insiropeaza. Peste blat se pun capsunile taiate in jumatate si cu partea taiata in jos. Se toarna apoi crema, se niveleaza si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Smantana pentru frisca se mixeaza bine cu zahar vanilat. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Deasupra, pe mijloc, se aseaza capsunile si ciresele. Se prepara jeleul conform instructiunilor si se toarna peste fructe. Cu restul de frisca se orneaza tortul, facand moatze sau trandafiri sau dupa imaginatie. Se da la rece inainte de a fi servit. Pofta buna!
Incearca si Tort de limette cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt, cirese si capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.