Tort cu crema de mascarpone si capsuni

• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville

Portii
8
Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie
Tort cu crema de mascarpone si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • oua 4 buc
  • zahar 8 linguri
  • lapte 4 linguri
  • ulei 4 linguri
  • faina 6 linguri
  • cacao 2 linguri
  • praf de copt 1 pliculet
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mascarpone 200 g
  • ciocolata alba 80 g
  • crème patisserie 200 ml
  • piure de capsuni dat prin sita 4 linguri (obtinut din 200 g capsune proaspete)
  • capsuni proaspete 200 g
  • gelatina 1 pliculet

Mod de preparare

• pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender, pana devin pufoase
• adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa si lucioasa
• mixati apoi galbenusurile cu uleiul, tot cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender
• adaugati apoi laptele peste galbenusuri
• rasturnati galbenusurile peste albusuri si amestecati usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si cacao si puneti putin cate putin peste amestecul de albusuri, amestecand usor cu spatula
• tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabili si rasturnati cu grija compozitia
• coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si lasati apoi blatul sa se raceasca putin in forma, dupa care il puteti scoate si lasa la racit pe un grilaj
• cat timp se raceste blatul pregatiti crema
• piureul de capsuni il pregatiti cu ajutorul blender vertical Breville Hand Blender, pasand aproximativ 200 g de capsune proaspete, apoi il treceti prin sita
• puneti intr-o craticioara 100 ml de frisca lichida si incalziti-o pe foc, dar fara sa o fierbeti
• turnati apoi frisca peste ciocolata alba rupta bucatele si amestecati pana se topeste, apoi lasati la racit
• mixati branza mascarpone cu ajutorul telului de la blender vertical Breville Hand Blender pana devine pufoasa, apoi adaugati ciocolata topita si racita, putin cate putin
• mixati restul de frisca (100 ml) pana devine pufoasa si incorporati-o incet in crema de mascarpone, amestecand cu o spatula
• adaugati la final piureul de capsuni
• hidratati gelatina cu 100 ml apa rece, lasati-o sa se umfle, apoi topiti-o in baie de aburi si lasati-o putin la racit inainte de a o adauga peste crema
• amestecati crema usor si lasati-o la frigider 15 minute
• taiati blatul in doua, puneti prima parte inapoi in forma de tort si montati inelul detasabil
• taiati in doua capsunile si asezati-le pe blat, apoi adaugati crema, al doilea blat si restul de crema
• ornati cu capsuni si lasati tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pasca fara aluat
2
Prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...

Pasca fara aluat
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
4
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual
Bucataras.RO

Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual

Chiftelutele marinate la slow-cookerul Crock-Pot, gatite incet, la temperatura scazuta, pastreaza gustul desavarsit al carnii...

Chiftelute marinate de pui la slow cooker-ul Crock-Pot 3.5 l Manual
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga