Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva
Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori faina cu praful de copt. Se pun la hidratat stafidele in cognac si esenta de rom pentru jumatate de ora. Se freaca bine galbenusurile, se adauga coaja de portocale si lamaie si treptat zaharul. Se amesteca cu esentele, stafidele nescurse si la safrsit se adauga cate doua linguri din faina si albusuri treptat si se amesteca rapid de jos in sus pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentro 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca e nevoie se mai tine 10 minute. Se opreste focul si se lasa la racorit in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.
Se bat cele doua cutii de mascarpone si apoi se adauga treptat frisca lichida si se bate in continuare pana se leaga. Se adauga esenta de vanilie si se imparte apoi aceasta crema in doua castrone diferite.O crema dintr-un castron se va amesteca cu esenta de rom, ciocolata tiramisu si caramel topite la bain marie si cealalta cu celelalte doua ciocolate topite la bain marie. Pentru crema facuta din ciocolatele cu umplutura (tiramisu si caramel) se va amesteca cate putin ciocolata topita cu o parte de mascarpone si apoi se adauga treptat crema pentru a ramane uniform si a nu se branzi. Se taie blatul in trei si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se aseaza 1/3 dintr-o crema pe primul blat, se aseaza al doilea blat, se pune a doua crema, se aseaza al treilea blat si se imbraca tortul in crema ramasa.
Se orneaza dupa preferinta. Se lasa la rece, iar la servire se feliaza.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsAm avut cateva fructe care se stricau si era pacat sa le las sa se strice de tot sau sa le arunc, asa ca am facut o tarta...
Tarta cu fructe de toamnaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii