Torturi

Reteta Tort cu fructe

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)"
 
Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca

ingrediente

   Blat : 3 oua
   60 g zahar
   40 g unt
   60 g pudra de migdale si 80 g maizena
   o lingurita de praf de copt
   Crema: 775 g smantana (lichida) de 15%
   775 g branza ricotta
   150 g zahar
   17 g agar dizolvat intr-un pic de apa

mod de preparare

Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca totul bine si se pune la copt la 350F (180C) pentru 18-20 de minute.


Dupa ce a fost copt si s-a racit se taie cu cercul ca sa aiba exact acelasi diametru si sa nu curga crema pe langa el.





Crema: se amesteca bine pana se dizolva agarul si se pune cratita pe foc. Dupa ce da primul clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se amesteca usor, are tendinta sa se lipeasca un pic smantana; daca se intampla asa strecurati totul printr-o sita, intr-o cratita curata dupa ce fierbe cele 3 minute agarul. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic (agarul fiert in lapte sau smantana se intareste mai greu decat daca e fiert in suc de fructe sau apa) si se amesteca cu branza. Se lasa la racit.





Blatul se poate stropi cu cateva linguri de suc de fructe la alegere sau se poate lasa asa.





Se pune blatul in interiorul cercului (se captuseste cercul in interior cu acetat, un plastic flexibil) in care se va monta tortul si se toarna peste el crema.





Se lasa peste noapte la frigider.




Gelatina si decorul de fructe:


A doua zi se fierb 700 g de zmeura cu 200 ml apa si 150 g zahar (depinde de cat e de dulce zmeura), se face totul piure si se da prin sita.


Se pun 450 g din acest amestec intr-o cratita cu 2 lingurite de agar, se amesteca si se pun pe foc, la fiert 3 minute.


Se lasa la racit apoi se toarna peste tort care se pune inapoi in firgider pentru cateva minute (3-4) pana s-a intarit un pic compozitia de zmeura si pe urma se pun fructele deasupra.


Nu trebuie lasat sa se intareasca complet zmeura pentru ca nu mai adera fructele la ea.


Inainte de a fi taiat se scoate inelul si se pudreaza un pic fructele cu zahar pudra.
Reteta Tort cu fructe a fost propusa de Anat





Alre retete:


Tort de ciocolata cu fructe; Tort de ciocolata cu crema de capsuni





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort cu ciocolata alba si ananas (Video)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.