Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca
Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca totul bine si se pune la copt la 350F (180C) pentru 18-20 de minute.
Dupa ce a fost copt si s-a racit se taie cu cercul ca sa aiba exact acelasi diametru si sa nu curga crema pe langa el.
Crema: se amesteca bine pana se dizolva agarul si se pune cratita pe foc. Dupa ce da primul clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se amesteca usor, are tendinta sa se lipeasca un pic smantana; daca se intampla asa strecurati totul printr-o sita, intr-o cratita curata dupa ce fierbe cele 3 minute agarul. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic (agarul fiert in lapte sau smantana se intareste mai greu decat daca e fiert in suc de fructe sau apa) si se amesteca cu branza. Se lasa la racit.
Blatul se poate stropi cu cateva linguri de suc de fructe la alegere sau se poate lasa asa.
Se pune blatul in interiorul cercului (se captuseste cercul in interior cu acetat, un plastic flexibil) in care se va monta tortul si se toarna peste el crema.
Se lasa peste noapte la frigider.
Gelatina si decorul de fructe:
A doua zi se fierb 700 g de zmeura cu 200 ml apa si 150 g zahar (depinde de cat e de dulce zmeura), se face totul piure si se da prin sita.
Se pun 450 g din acest amestec intr-o cratita cu 2 lingurite de agar, se amesteca si se pun pe foc, la fiert 3 minute.
Se lasa la racit apoi se toarna peste tort care se pune inapoi in firgider pentru cateva minute (3-4) pana s-a intarit un pic compozitia de zmeura si pe urma se pun fructele deasupra.
Nu trebuie lasat sa se intareasca complet zmeura pentru ca nu mai adera fructele la ea.
Inainte de a fi taiat se scoate inelul si se pudreaza un pic fructele cu zahar pudra.
Reteta Tort cu fructe a fost propusa de Anat
Alre retete:
Tort de ciocolata cu fructe; Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeAstazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burdufCarne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La...
CARNE ASADAIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii