Torturi

Reteta Tort cu fructe Daniela

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
Braia_15153 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful

ingrediente

   6 oua
   350g zahar
   2 linguri zeama de lamaie
   2 linguri ulei
   un praf sare
   zahar vanilat
   3-4 plicuri gelatina
   400 g frisca lichida sau smantana mai grasa
   2 cutii mari compot de fructe(ex. ananas si mandarine)
   o portocala

mod de preparare

Se unge si se tapeteaza o cratita mai inalta cu ulei, hartie iar ulei si faina. Se separa albusurile de galbenusuri. Peste albusuri se presara praful de sare si se bat pana nu mai cad de pe vas. Se adauga 150 g zahar si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga un praf de faina si treptat uleiul batandu-se in continuare. Se pun galbenusurile, se mai bate cu grija de cateva ori si se adauga faina prin rasturnare cu o lingura. Se toarna in cratita si se coace in cuptorul incins 10 min la foc iute si inca 15-20 la foc mic fara sa se deschida cuptorul.Dupa ce blatul s-a scos din cratita si s-a curatat de hartie se pune inapoi in cratita tapetata cu o folie subtire de plastic. Se inteapa si se insiropeaza cu siropul de la compot la care se adauga daca nu este suficient un sirop din zeama si coaja de portocala si zahar dupe gust. Deasupra se aseaza fructele din compot peste care se toarna smantana batuta putin cu restul de zahar pudra + zaharul vanilat si amestecata cu gelatina dizolvata in 400 ml apa calda dar nu fiarta. Se lasa sa se inchege 24h. Se scoate cu grija din cratita tragand de marginile foliei de plastic si se pune pe platou. Se orneaza dupa preferinte.
Se poate servi la o sampanie de fructe sau vin alb dulce
Incearca si Tort de portocale "Capsa"
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe Daniela" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.