Tortul cu fructe de padure este un tort foarte elegant, mai usor de preparat decat pare la prima vedere, cu aroma intensa de fructe.
Preparare blat:
Intr-un bol mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand galbenusurile pana se incorporeaza toate bine.
Adaugam treptat zaharul,apoi esenta de vanilie si uleiul.
La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor timp de 25- 30 minute.
Preparare crema:
Din fructele de padure obtinem un piure.
Branza de vaci de mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga frisca si piureul de fructe.
Crema obtinuta se da la frigider timp de 2 ore.
Preparare blat dreptunghiular:
Intr-un bol amestecam bine 30 g unt cu 20 g zahar , 30 g puire de fructe si 20 g faina.
Pentru model am folosit un desen pe o foaie care se aseaza pe tava, peste foaia cu desen punem o hartie de copt transparenta.
Amestecul de mai sus se pune intr-un pos si se desezeaza peste hartia de copt modelul din desen.
Dam la congelator tava timp de 30 minute.
Intre timp pregatim blatul astfel:
Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Scoatem tava din congelator si adaugam peste modelele intarite crema de blat uniformizand foarte bine tot amestecul.
Dam tava la cuptor timp de 25- 30 minute.
Asamblare si decorare tort:
Primul blat racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza pe un platou inelul de la tava de copt, apoi primul blat se adauga crema si se continua pana terminam blaturile si crema.
Blatul dreptunghiular racit se tare in doua parti egale si se pune cu partea desenata spre exterior,din jur imprejurul blatului.
Blatul obtinut se da la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi se scoate inelul si se decoreaza dupa preferinta.
Se taie felii si se serveste .
Pofta buna!
Pentru servirea acestui tort as alege acest produs:
http://shabbychicshop.ro/produse-din-sticla/909-farfurie-din-sticla.html
Tortul cu fructe de padure se serveste dupa ce a stat la frigider.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macPastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptorIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii