Torturi

Reteta culinara Tort cu fructe de padure

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 5h 
SimonaP postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Tortul cu fructe de padure este un tort foarte elegant, mai usor de preparat decat pare la prima vedere, cu aroma intensa de fructe.

ingrediente

Pentru blat:
   6 oua
   6 linguri faina
   6 linguri zahar
   6 linguri ulei
   1 praf de copt
   1 zahar vanilat
   esenta de vanilie
Pentru crema:
   400 g fructe de padure
   200 g branza de vaci
   200 g frisca lichida
   200 g zahar pudra
Pentru asamblare mai folosim un blat dreptunghiular care se prepara din: Pentru desenarea modelului de pe blat folosim:
   30 g piure fructe de padure
   30 g unt
   20 g faina
   20 g zahar
Pentru blat:
   4 oua
   4 linguri faina
   4 linguri zahar
   esenta de vanilie
   2 linguri ulei
   jumatate lingurita praf de copt

mod de preparare

Preparare blat:
Intr-un bol mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand galbenusurile pana se incorporeaza toate bine.
Adaugam treptat zaharul,apoi esenta de vanilie si uleiul.
La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Amestecul obtinut se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor timp de 25- 30 minute.

Preparare crema:
Din fructele de padure obtinem un piure.
Branza de vaci de mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga frisca si piureul de fructe.
Crema obtinuta se da la frigider timp de 2 ore.

Preparare blat dreptunghiular:
Intr-un bol amestecam bine 30 g unt cu 20 g zahar , 30 g puire de fructe si 20 g faina.
Pentru model am folosit un desen pe o foaie care se aseaza pe tava, peste foaia cu desen punem o hartie de copt transparenta.
Amestecul de mai sus se pune intr-un pos si se desezeaza peste hartia de copt modelul din desen.
Dam la congelator tava timp de 30 minute.

Intre timp pregatim blatul astfel:
Mixam ouale cu zaharul,adaugam uleiul,esenta de vanilie, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Scoatem tava din congelator si adaugam peste modelele intarite crema de blat uniformizand foarte bine tot amestecul.
Dam tava la cuptor timp de 25- 30 minute.

Asamblare si decorare tort:
Primul blat racit se taie in 3 parti egale.
Se aseaza pe un platou inelul de la tava de copt, apoi primul blat se adauga crema si se continua pana terminam blaturile si crema.
Blatul dreptunghiular racit se tare in doua parti egale si se pune cu partea desenata spre exterior,din jur imprejurul blatului.
Blatul obtinut se da la frigider pentru cel putin 4 ore, apoi se scoate inelul si se decoreaza dupa preferinta.
Se taie felii si se serveste .
Pofta buna!

Pentru servirea acestui tort as alege acest produs:
http://shabbychicshop.ro/produse-din-sticla/909-farfurie-din-sticla.html


Tortul cu fructe de padure se serveste dupa ce a stat la frigider.

Incearca si Tort diplomat cu fructe (cel mai rapid)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite