Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies

Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies este un tort delicios cu fructe si frisca potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava cu inel de 26 cm:
  • Pentru blat
  • avem nevoie de:
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 100 gr. migdale macinate
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet praf de copt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • si faina cat cuprinde.
  • Pentru creme:
  • 800 ml. frisca lichida
  • 400 gr. ciocolata neagra
  • 500 gr. cranberries (merisoare) sau alte fructe acrisoare
  • la alegere (care nu lasa zeama)
  • 150 ml. coniac sau orice alta bautura fina cu gust de ciocolata (eu folosesc Amarula)
  • esenta de rom sau orice altceva va place.
  • Pentru decor:
  • 200 ml. frisca batuta
  • carlionti
  • inimi
  • orice alta decoratiune din ciocolata sau orice altceva doriti
  • Ptr. insiropat: 300 ml. apa
  • 100 ml. zeama de lamaie
  • zahar
  • esente.

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ajung la consistenta celor pentru bezea. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se incopreaza bine apoi adaugam esenta, praful de copt nestins, cele 4 linguri de cacao si faina cernuta in ploaie pana ajunge la consistenta aluatului de chec. Se pregateste tava cu inel in care am asezat hartie de copt si turnam compozitia dupa care, o punem in cuptor, la nivelul din mijloc, la foc potrivit. Se testeaza cu scobitoarea, dupa 25 de minute, pentru a vedea daca e copt. Dupa racire, se scoate blatul din tava si se portioneaza in 3 parti egale.
2. Intre timp, ne ocupam de creme: Se bat bine 600 ml de frisca si se impart in 2 parti ( 400 gr. ptr. a doua crema si 200 ptr decor).
Pentru ganacheul de ciocolata: se pun pe foc 400 ml. frisca impreuna cu 400 gr. ciocolata neagra, se incalzesc bine, fara sa fiarba, se amesteca energic dupa care se da la rece. Cand s-a racit complet, se bate crema cu mixerul pana cand obtinem o spuma. Daca spuma este prea tare, mai adaugam putina frisca. In aceast ganache, adaugam jumatate din totalul de 500 gr. fructe, pe care in prealabil le-am maruntit si le-am tinut, pentru o jumatate de ora, in alcool. Daca doriti, puteti adauga, suplimentar, si cateva picaturi de alcool si esenta de rom. Crema astfel obtinuta se da la rece si ne ocupam de a doua crema, doar frisca amestecata bine cu restul fructelor.
3. Pentru sirop fierbem apa, adaugam sucul de lamaie, 2 linguri de zahar si esentele.
4. Cand le avem pe toate pregatite, montam tortul incepand de jos, dupa ce am pus primul blat, insiropam bine, adaugam crema de frisca, apoi al doilea blat, insiropam din nou - ganacheul de ciocolata, blatul 3 pe care il insiropam si pe acesta, lasam cateva minute pentru o buna absortie si punem frisca ramasa pentru decor. Decorati dupa bunul plac.
*Deoarece nu consum de cca. 5 ani sucuri cumparate, mi-ar fi foarte util acest storcator de fructe Philips, imi doresc de mult timp unul de calitate.


Se serveste rece, langa o bautura fina, o cafea sau un suc natural stors cu un storcator de firma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso

Craciun Fericit ! Pentu reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso sunt necesare...

Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola