Torturi

Reteta Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
Cata33 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies este un tort delicios cu fructe si frisca potrivit pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

Ingrediente pentru o tava cu inel de 26 cm:
   Pentru blat
avem nevoie de:
   8 oua
   10 linguri de zahar
   100 gr. migdale macinate
   1 praf de sare
   1 pachet praf de copt
   4 linguri rase cu cacao
   si faina cat cuprinde.
Pentru creme:
   800 ml. frisca lichida
   400 gr. ciocolata neagra
   500 gr. cranberries (merisoare) sau alte fructe acrisoare
   la alegere (care nu lasa zeama)
   150 ml. coniac sau orice alta bautura fina cu gust de ciocolata (eu folosesc Amarula)
   esenta de rom sau orice altceva va place.
Pentru decor:
   200 ml. frisca batuta
   carlionti
   inimi
   orice alta decoratiune din ciocolata sau orice altceva doriti
   Ptr. insiropat: 300 ml. apa
   100 ml. zeama de lamaie
   zahar
   esente.

mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ajung la consistenta celor pentru bezea. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se incopreaza bine apoi adaugam esenta, praful de copt nestins, cele 4 linguri de cacao si faina cernuta in ploaie pana ajunge la consistenta aluatului de chec. Se pregateste tava cu inel in care am asezat hartie de copt si turnam compozitia dupa care, o punem in cuptor, la nivelul din mijloc, la foc potrivit. Se testeaza cu scobitoarea, dupa 25 de minute, pentru a vedea daca e copt. Dupa racire, se scoate blatul din tava si se portioneaza in 3 parti egale.
2. Intre timp, ne ocupam de creme: Se bat bine 600 ml de frisca si se impart in 2 parti ( 400 gr. ptr. a doua crema si 200 ptr decor).
Pentru ganacheul de ciocolata: se pun pe foc 400 ml. frisca impreuna cu 400 gr. ciocolata neagra, se incalzesc bine, fara sa fiarba, se amesteca energic dupa care se da la rece. Cand s-a racit complet, se bate crema cu mixerul pana cand obtinem o spuma. Daca spuma este prea tare, mai adaugam putina frisca. In aceast ganache, adaugam jumatate din totalul de 500 gr. fructe, pe care in prealabil le-am maruntit si le-am tinut, pentru o jumatate de ora, in alcool. Daca doriti, puteti adauga, suplimentar, si cateva picaturi de alcool si esenta de rom. Crema astfel obtinuta se da la rece si ne ocupam de a doua crema, doar frisca amestecata bine cu restul fructelor.
3. Pentru sirop fierbem apa, adaugam sucul de lamaie, 2 linguri de zahar si esentele.
4. Cand le avem pe toate pregatite, montam tortul incepand de jos, dupa ce am pus primul blat, insiropam bine, adaugam crema de frisca, apoi al doilea blat, insiropam din nou - ganacheul de ciocolata, blatul 3 pe care il insiropam si pe acesta, lasam cateva minute pentru o buna absortie si punem frisca ramasa pentru decor. Decorati dupa bunul plac.
*Deoarece nu consum de cca. 5 ani sucuri cumparate, mi-ar fi foarte util acest storcator de fructe Philips, imi doresc de mult timp unul de calitate.


Se serveste rece, langa o bautura fina, o cafea sau un suc natural stors cu un storcator de firma.

Incearca si Tort Dacquoise
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.