Tort cu grilaj din nuca

Prepararea grilajului: Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru grilaj: 300 g de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Pentru tort: 120 g de albus de ou
  • 120 g de galbenus de ou
  • 80 g de zahar
  • 70 g faina
  • 60 g grilaj macinat
  • 40 g unt
  • Pentru grilaj: 0
  • 5 l lapte
  • 70 g de praf de budinca cu aroma de vanilie
  • 120 g de zahar
  • 200 g unt
  • 200 g grilaj taiat grosier

Mod de preparare

Prepararea grilajului:

Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa de gatit unsa. Din materialul inca maleabil, decupam cu un sfredel, diferite forme, pentru ornamente, iar ramasitele intarite, se macina grosier.

Prepararea tortului:

Albusurile se bat spuma, cu 3/4 din zahar, iar galbenusurile cu 1/4 din zahar. Galbenusrile se amesteca cu putin albus batut, apoi adaugam si restul de albus, faina si untul topit, iar la urma grilajul macinat. Turnam torul intr-o forma captusita cu folie de hartie, uniformizam deasupra si coacem la 180-200 grade. Dupa ce s-a copt, presaram cu faina, il rasturnam afara si lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei grilajului:

Fierbem 2/3 de lapte cu 2/3 de zahar. Intre timp, intr-un vas separat, batem cu telul, o spuma din 1/3 de lapte, 1/3 de zahar si praful de budinca, apoi turnam laptele fiert si mai fierbem pana se ingroasa, amestcand continuu. Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt, iar la urma se adauga grilajul macinat. Taiem blatul in 3 foi egale ca grosime, apoi umplem si il invelim pe margine cu crema si ornam cu grilaj macinat. Deasupra se orneaza cu ornator de crema si cu formele de grilaj decupate, dupa gustul fiecaruia.
Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Torturi

Tort tiramisu cu piscoturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert prajitura cu visine
Bucataras.RO

Desert prajitura cu visine

Inspirat de Miha si culmea....nu are ciocolata! :)))) Este foarte bun.

Desert prajitura cu visine
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola