Torturi

Reteta Tort cu mandarine

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.
Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.
Se adauga

ingrediente

   7 oua
   6 linguri de zahar
   1-2 pachetel de zahar vanilat(sau 1 lingura de zahar)
   ceva coaja rasa -de lamaie
   7 linguri de faina
   praf de copt(1 lingurita)
   Umplutura
   2 budinci de vanilie
   750-800 ml lapte(1
   5% grasime)
   4-5 linguri zahar
   mandarine din doza
   200 ml smantana de frisca+1 lingurita de zahar pudra

mod de preparare

Se bat albusurile spuma,galbenusurile se freaca cu zaharul+zaharul vanilat.


Galbenusurile frecate,se aduga la spuma de ou,se amesteca usor.


Se adauga faina,amestecata cu praful copt si coaja rasa,incet cate incet,pana totul este incorporat bine.


Se unge(cu margarina si se tapeteaza cu faina) o tava rotunda,cu pereti detasabili,se toarna blatul si se da la copt,35-40 min la 170 gr.C.Se face proba cu scobitorul.Se lasa blatul la racit pe un gratar.


Cand e rece se taie in trei(bucati/felii).



Mandarinele din doza se lasa la scurs bine de tot sau se tapeteaza cu hartie de bucatarie se face budinca de vanilie(mai groasa).


Budincile se pun intr-un castron,se adauga si zaharul,se pun vreo 10-12 linguri de lapte rece si mesteca bine.


Laptele se pune la fiert,cand acesta fierbe(la foc mic) se adauga compozitia din castron, si se invarte bine sa nu faca cocoloase.


Se lasa la racit.(Cum se prepara budinca ,scrie de fapt pe orice plic-diferenta aici este ca eu,am folosit mai putin lapte si mai putin zahar.)


Se adauga mandarinele,in budinca si se mesteca bine,dar cu grija,sa nu se sfarame de tot fructele.





Se bate smantana cu lingurita de zahar pudra, pana devine frisca,se incorporeaza foarte usor la budinca cu mandarine


Pentru insiropat feliile de blat ,am facut un sirop din zeama de portocala cu zahar+ ceva apa.


Am luat partea de jos a blatului,pe partea taiata ,am insiropat


am pus jumatate din crema peste. Am asezat peste crema,urmatorea felie de blat(mijlocul),am insiropat din nou partea de deasupra,am pus cealalta jumatate din crema.


Am acoperit cu a treia felie de blat(capacul).


L-am imbracat in frisca.


Am batut/mixat 600 ml smantana subtire cu 3 lingurite de zahar pudra.


Am decorat cu restul de mandarine si forme de ciocolata.
Pofta buna!





Reteta Tort cu mandarine a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro





Alte retete de tort gasiti aici:


Tort cu visine si ciocolata,


Tort de ciocolata,


Tort Sacher
Incearca si Tort de trandafiri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mandarine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.