Tortul cu mandarine si ciocolata alba este un tort ideal pentru zilele festive si aniversarile in familie, un tort lejer si extraordinar de delicios.
Mod de preparare blat:
Eu cern intotdeauna faina, aici impreuna cu cacaoa, si parca blatul iese mai afanat decat daca as pune faina pur si simplu cu lingura.
Am separat albusul de galbenus; pe primul l-am batut bine cu un praf de sare, iar pe galbenusuri le-am frecat cu zaharul pana s-au facut o chestie spumoasa si destul de deschisa la culoare. Apoi peste galbenusuri am pus faina cernuta cu cacao, ciocolata razuita si coaja de lamaie. Dupa ce le-am omogenizat am pus peste o treime din albusuri , ca sa se mai desfaca nitel si sa se inglobeze bine restul de albus, care va fi incorporat cu o paleta prin miscari de sus in jos. Am umezit forma cu apa, am pus pe fund hartie de copt si la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. acuma fiecare isi cunoaste cuptorul, eu am din cel simplu, fara ventilatie sau alte chestii , deci coaceti pana la proba cu scobitoarea, asa cum fac si eu.
Mod de preparare crema de mandarine:
Se scurg mandarinele de sirop, se bate frisca bine bine cu zaharul pudra, mandarinele se maruntesc pana la epuizare cu mixerul bat sau cu blenderul, apoi se amesteca cu frisca batuta (pentru cine vrea mai dulce, be free sa mai puneti zahar, mie imi place asta mai fresh, ca sa mearga cu crema de cioco alba)
Gelatina se hidrateaza in apa rece( se pune intr-o cescuta sau castronel cu apa cat sa treaca peste ea) apoi se incalzeste la microunde pana se topeste, se adauga la crema de mandarine.
Mod de preparare crema de ciocolata:
Ciocolata alba se topeste pe foc impreuna cu frisca lichida si se lasa la racit ( eu fac asta cu o zi inainte ca sa se raceasca bine la frigi)
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, apoi se spumeaza ciocolata alba si se amesteca cu frisca. La fel ca mai sus se procedeaza si aici cu gelatina, se hidrateaza, se topeste la microunde si apoi tushti in crema.
Siropul se face din zeama ce s-a scurs de la compotul de mandarine, la care se mai adauga 150 ml apa, se fierb bine cu 4 linguri de zahar, se raceste inainte sa se insiropeze tortul.
Blatul se taie felii, il montam pe un platou in ordinea urmatoare: blat de ciocolata insiropat, crema alba, blat de ciocolata insiropat, crema mandarine, blat de ciocolata insiropat (ideal ar fi sa folositi inel de tort deoarece cremele sunt inca destul de fluide), dupa care se da la rece.
Tortul cu mandarine si ciocolata alba se orneaza dupa gustul fiecaruia si se serveste rece, de la frigider.
Reteta tortului cu mandarine si ciocolata alba a fost propusa pe forumul Culinar.ro de mihamarky.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloIn zilele reci imi place mult sa stau pe langa cuptor, sa coc bunatati, sa le savurez alaturi de cei dragi langa un ceai sau...
Tarta cu branza si stafideReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii