Tort cu mascarpone si capsune este un tort lejer, delicios si foarte usor de facut, perfect pentru zilele de week-end sau mesele festive alaturi de cei dragi.
Pentru blat : Se mixeaza untul cu zaharul, pana devine o crema alba si isi mareste volumul, apoi adaugam ouale, unul cate unul, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se omogenizeaza totul bine, se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cam 50 minute ( depinde de cuptor) dar sigur pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit apoi se taie in doua.
Pentru crema : Se lasa mascarpone cateva ore la frigider, apoi se amesteca cu zaharul si lichiorul.
Montarea : Se aseaza pe blat un strat de capsune tocate, apoi trei sfert din crema, se pune cealalta jumatate de blat, un mot de mascarpone si se orneaza cu capsune.
Produse preferate de pe http://shabbychicshop.ro/
carafa cu lighean, baie portelan
Tortul cu mascarpone si capsune se serveste rece, alaturi de cei dragi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataDe obicei prepar mâncarea de fasole boabe pe aragaz şi încep prin a căli legumele. Pentru că mi-a...
Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-PotIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii