Torturi

Reteta Tort cu mere din aluat de Linz cu glazura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru blat

Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi m

ingrediente

   Blatul - 250 g zahar
   vanilie
   3 oua
   250 g unt
   2 galbenusuri rascoapte
   250 g migdale
   250 g faina
   Umplutura - marmelada de caise
   felii de mere fierte
   sirop
   scortisoara pudra
   alune
   stafide
   rom
   Glazura - 4 oua
   80 g zahar. 40 g alune
   1 lingura de rom
   40-50 g faina
   Garnitura - alune sau migdale

mod de preparare

Pentru blat



Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin. La sfarsit se adauga

faina si se mai amesteca putin. Se pune in forma neunsa toata compozitia. Se coace blatul pe jumatate.

Se unge blatul cu marmelada de caise, peste care se asaza feliile de mere fierte in sirop si presarate cu scortisoara, alune prajite si macinate, stafide, totul stropit cu rom.





Glazura



Galbenusurile se freaca cu zahar in care se includ alunele prajite, romul, albusurile si faina. Aceasta compozitie se toarna peste tort si se presara cu alune sau migdale macinate si se mai coace putin ca sa se prinda glazura.
Alte retete de tort



Tiramisu

Tort cu mere
Incearca si Tort cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere din aluat de Linz cu glazura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.