Tort cu mere fara blat

Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza si acest praf va fi in loc de aluat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mere fara blat

Ingrediente

  • Pentru “blat”:
  • o cana de faina
  • o cana de gris
  • o cana de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg de mere
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • scortisoara dupa preferinte
  • sucul de la o lamaie.

Mod de preparare

Tortul cu mere fara blat este un desert simplu dar foarte delicios. Tortul este fara blat si cand zic asta ma refer la faptul ca nu are aluat/coca, pentru ca o sa vedeti la final, cand o scoateti din cuptor ca se formeaza un fel de blat.
Se amesteca zaharul cu faina si cu grisul pana se omogenizeaza bine si acest praf va fi in loc de aluat.
Merele se razuiesc fara sa fie decojite, se stropesc cu sucul de la o lamaie si apoi se adauga zahar vanilat si scortisoara si se amesteca.
Se foloseste o forma rotunda cu pereti detasabili sau orice tava rotunda de cuptor, se pune o hartie de copt pe fundul ei si apoi se unge cu ulei atat pe fund cat si pe pereti. Se pregateste cuptorul.
Tortul se aranjeaza asa:
Primul strat este de praf, cam un deget, al doilea e de mere (2 degete) si asa mai departe astfel incat sa fie 3 straturi de praf si 3 de mere. Aveti grija ca straturile de praf sa nu fie mai groase de un deget ca altfel nu se coc.
Se da la cuptor 40-50 de minute, iar cand e gata, se lasa putin sa se raceasca si apoi se scoate din forma si se taie sau, daca forma nu e cu pereti detasabili, mai bine lasati-l in tava ca sa nu se rupa.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Caracatita in stil asiatic
Bucataras.RO

Caracatita in stil asiatic

O reteta pentru cei care iubesc bucataria asiatica si pentru cei care sunt curiosi sa o incerce.

Caracatita in stil asiatic
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!