Torturi

Tort cu mere si crema de zahar ars

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 
Lupascu Rody 120 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar si deasupra untul taiat bucatel

ingrediente

   1 kg. mere
   50 gr. unt
   8 oua
   2 cani cu lapte
   4 linguri faina
   cca 400 gr. zahar tos
   1 plic frisca
   200 ml lapte

mod de preparare

Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar si deasupra untul taiat bucatele. Se introduce tava la cuptor si se lasa pina se maronesc putin merele. Intre timp, se face crema de zahar ars din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 2 cani cu lapte care se toarna peste mere amestecindu-le putin. Cind crema este inchegata (nu foarte tare), se toarna deasupra pandispanul facut din 4 oua, 4 linguri cu zahar si 4 linguri faina. Se introduce tava la cuptor pina se coace pandispanul. Cind s-a racit, se desprind marginile usor si se rastoarna pe un platou. Deasupra se pune frisca.
Se poate taia in felii de tort sau in bucati ca prajitura
Incearca si Tort rulada Dora
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite