Torturi

Reteta Tort cu mere si crema de zahar ars

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu mascarpone si nuca de cocos (reteta video)"
 
1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti
2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi

ingrediente

   1 kg de mere
   8 oua
   50g unt
   400ml lapte
   aici
va spun in linguri la zahar ca nu stiu in grame:
   17 linguri zahar
   4 linguri de faina
   scortisoara
   esenta de rom
   nuci

mod de preparare

1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti


2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi de robot manual si am tinut mortis sa il incerc, l-am pus pe el la treaba, de aia o sa vedeti bucatele mai mari de mere


se pun merele peste zaharul caramelizat, se pune scortisoara


3. apoi doua linguri de zahar se presara peste ele si se pune untul cubulete (cred ca am pus un pic cam mult)


4. asa, se da cratita la cuptor pana se inmoaie merele


intre timp pregatim crema de zahar ars 4 oua, 4 linguri de zahar


5. se bat bine bine si se pune laptele si esenta de rom, cata vreti


6. am scos merele de la cuptor, cam asa aratau, se vede ca e cam mult unt, "l-am supt" cu un servetel, se pune crema peste


7. turnati crema mai incet si mai de jos


8. se dau la cuptor pana se intareste crema destul de bine


a mea arata asa


9. intre timp, se face pandispanul: 4 galbenusuri pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei


10. 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi cu 4 linguri de faina, puse pe rand


11. pandispanul, l-am pus peste crema, peste el, bucati de nuci


12. scos din cuptor, rasturnat


13. siropul care s-a format, o sa insiropeze pandispanul


14. se ocopera cu frisca, eu, pt ca l-am facut ca pe o simpla prajitura, l-am lasat asa


15. pt ca am fost nerabdatoare, si nu l-am lasat suficient de mult pana l-am taiat, "varful" din poza asta nu apucase sa se insiropeze cum trebuie


16. vad ca din cauza ca am turnat crema prea de sus, ea si merele si-au inversat locurile, adica a devenit "fata" ea, in mod normal erau merele deasupra, da nu-i bai



Reteta tort cu mere si crema de zahar ars propusa de Bogdana





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si RICH CHOCOLATE LAYERS CAKE (Tort de ciocolata)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.