Tort cu mere si crema de zahar ars

1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti 2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort cu mere si crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 8 oua
  • 50g unt
  • 400ml lapte
  • aici
  • va spun in linguri la zahar ca nu stiu in grame:
  • 17 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • nuci

Mod de preparare

1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti

2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi de robot manual si am tinut mortis sa il incerc, l-am pus pe el la treaba, de aia o sa vedeti bucatele mai mari de mere

se pun merele peste zaharul caramelizat, se pune scortisoara

3. apoi doua linguri de zahar se presara peste ele si se pune untul cubulete (cred ca am pus un pic cam mult)

4. asa, se da cratita la cuptor pana se inmoaie merele

intre timp pregatim crema de zahar ars 4 oua, 4 linguri de zahar

5. se bat bine bine si se pune laptele si esenta de rom, cata vreti

6. am scos merele de la cuptor, cam asa aratau, se vede ca e cam mult unt, "l-am supt" cu un servetel, se pune crema peste

7. turnati crema mai incet si mai de jos

8. se dau la cuptor pana se intareste crema destul de bine

a mea arata asa

9. intre timp, se face pandispanul: 4 galbenusuri pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei

10. 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi cu 4 linguri de faina, puse pe rand

11. pandispanul, l-am pus peste crema, peste el, bucati de nuci

12. scos din cuptor, rasturnat

13. siropul care s-a format, o sa insiropeze pandispanul

14. se ocopera cu frisca, eu, pt ca l-am facut ca pe o simpla prajitura, l-am lasat asa

15. pt ca am fost nerabdatoare, si nu l-am lasat suficient de mult pana l-am taiat, "varful" din poza asta nu apucase sa se insiropeze cum trebuie

16. vad ca din cauza ca am turnat crema prea de sus, ea si merele si-au inversat locurile, adica a devenit "fata" ea, in mod normal erau merele deasupra, da nu-i bai


Reteta tort cu mere si crema de zahar ars propusa de Bogdana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Inghetata Bacio
Bucataras.RO

Inghetata Bacio

Nutella, pasta de alune (in cazul de fata pasta de nuci macadamia)... daca doriti si alune... o minunatie!

Inghetata Bacio
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!