Tort cu nuca

se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire. Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lam

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuca

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 450 g zahar pudra
  • 15 linguri de apa
  • 300 g faina
  • 150g nuca macinata si prajita
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
  • Crema: 1 pachet de unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite de cafea preparata
  • 2 galbenusuri
  • 200 g nuca macinata si prajita
  • Glazura: 2 plic glazura de ciocolata de la Dr Oetker dar se poate folosi orice glazura
  • Sirop pentru insiropat blatul: cafea naturala decofeinizata preparata un pic mai slaba decat pentru baut si cu mai mult zahar si un strop de esenta de rom

Mod de preparare

se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra si apa pana cand devine ca o maioneza mai subtire.

Se adauga apoi faina, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si nuca macinata.

Se bat apoi albusurile cu o lingurita de apa si o jumatate de lingura de amidon (ca sa nu se lase blatul la mijloc cand e scos din cuptor)

Se amesteca apoi cele doua compozitii cu grija de jos in sus cu o lingura ca sa nu iasa tot aerul din albusuri.

Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu unt si faina.

Se baga in cuptorul preincalzit la foc moderat (spre mic) cam 35 min.

Pana se raceste blatul se prepara siropul de cafea si crema.

Pentru crema se topeste la microunde un pachet de margarina care se mixeaza apoi pana deven ca o maioneza se adauga zaharul si cele 2 galbenusuri si se mixeaza pana se incorporeaza zaharul de tot. Se pun apoi doua lingurite de cafea si nuca.

Dupa ce se raceste blatul, se taie in doua pe latime si se insiropeaza bine.

Apoi se pune crema in strat gros.

Se prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna deasupra tortului.

Se orneaza si se da la frigider o ora.
Reteta Tort cu nuca a fost propusa de otilia gergely

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Ramen pizza
Bucataras.RO

Ramen pizza

Stiu,stiu, e luni si e nebunie si stres si toate cele dar imi permit sa va ajut sa priviti saptamana aceasta cu ochi mai...

Ramen pizza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!