Torturi

Tort cu nuci si boneta de frisca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Untul se bate cu mixerul si se omogenizeaza zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca in compozitia de unt. Se amesteca separat faina, migda

ingrediente

   300 gr. unt
   300 gr. zahar
   4 oua
   300 gr. faina
   100 gr. migdale macinate
   1 lingura pudra de cacao
   1 lingurita praf de copt
   200 gr. ciocolata amaruie
   150 gr. nuci macinate
   200 ml frisca
   1 lingurita zahar

mod de preparare

Untul se bate cu mixerul si se omogenizeaza zaharul. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca in compozitia de unt. Se amesteca separat faina, migdalele, cacao si praful de copt si totul se inglobeaza in crema.
Se topeste ciocolata in bain-marie si inglobeaza in aluat, impreuna cu nucile. Cuptorul se incinge la 200 de grade. Se bat albusurile si se inglobeaza. Se unge o forma, se pudreaza cu faina si se introduce aluatul. Se coace 50 min. Se scoate apoi din cuptor, se lasa sa se raceasca si se rastoarna.
Se bate frisca si se adauga zaharul. Se mai bate pana ce se topeste zaharul. Se repartizeaza pe suprafata blatului de nuci, ca o plapuma de nori.

Se presara ornamente de ciocolata etc si se serveste
Incearca si Tort de alune umplut cu marmelada fina
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si boneta de frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite