Torturi

Reteta Tort cu piersici

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
andreeachinesefood postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
Tort cu piersici este un fel de prajitura cu fructe ce poate fi servit la orice ocazie festiva. Contine piersici, frisca si multe alte bunatati

ingrediente

Pentru blat:
   6 oua
   180 g zahar
   180 g faina
   2 linguri cacao
   1 varf cutit sare
   Pentru crema
   1 cutie compot de piersici
   800 ml iaurt cu piersici
   3 linguri de zahar (optional)
   eu n-am mai pus zahar caci mi sa parut destul de dulce iaurtul de piersici
   300 ml frisca lichida
   1 plic gelatina fina
   1 plic zahar vanilat pentru insiropat tortul
   sucul rezultat din compotul de caise
   3 linguri de rom
   1 plic zahar vanilat
   Pentru ornat
   200 ml frisca
   2 piersici taiate felii
   sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
   1 lingurita de gelatina
   fructe physallis

mod de preparare

Se incepe mai intai cu blatul. Pentru asta am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul. Apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina si am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca complet, dupa care l-am taiat in 3. Pentru crema piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat, am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt, peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor.

Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou.


Am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat cu frisca si piersicile din compot.

Incearca si Tort de turta dulce
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.