Tort cu piersici si capsuni

Un tort rapid, racoritor si fara coacere.

Portii
10
Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tort cu piersici si capsuni

Ingrediente

  • 300 g capsuni + 3 linguri zahar;
  • 400 g piscoturi (o punga cu 4 randuri);
  • o conserva cu compot de piersici decojite (820 g);
  • un plic de gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece;
  • 700 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • 18 capsuni pentru decor;
  • bilute colorate din zahar, pentru decor.

Mod de preparare

Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb cu trei linguri de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa sa se raceasca. Se umezeste o tava lata de cozonac si se pune o folie peste ea. Se desface conserva de compot. Se scot piersicile, iar compotul se strecoara. Se inmoaie piscoturile in el si se imbraca peretii tavii cu ele, mai putin partea de jos, unde se aseaza felii de piersica. Piersicile ramase se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar). Se pune o cratita cu apa la foc. Se hidrateaza 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur. Frisca batuta se amesteca cu piureul de piersici si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. Peste crema cu piersici se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot. Capsunile se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza 200 ml frisca (daca nu este indulcita, se pot adauga 2-3 linguri de zahar). Se hidrateaza celelalte 5 g de gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-au intarit se topesc pe baie de abur. Frisca batuta se amesteca cu piureul de capsuni si cu gelatina, dupa care se aseaza in tava. Peste crema cu capsuni se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in compot. Se baga tortul la frigider pana cand se incheaga (3-4 ore), apoi se orneaza cu restul de frisca, bilutele colorate si capsunile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Dulceata de ardei iute si ardei capia
Bucataras.RO

Dulceata de ardei iute si ardei capia

Anul asta mi-am zis sa combin iuteala cu capiala.....:))))))) si musai muzica cu Nicu Alifantis....si era sa uit ''Ziua in...

Dulceata de ardei iute si ardei capia
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola