Tortul cu piersici si crema de mure este un tort revigorant, usor si pufos, un tort festiv cu fructe potrivit pentru zilele de sarbatoare.
La blaturi, va rog sa tineti cont de faptul ca sint extrem de subtiri si deci nu se prea preteaza insiroparii excesive! .
Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Va sfatuiesc ca primul blat, acesta de jos, sa ramana neinsiropat si doar celelalte doua sa primeasca o mica "hidratare"
Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Blatul de jos se "tapeteaza" cu jumatati de piersici. Se paseaza murele (puteti folosi si congelate)
...si daca va deranjeaza samburii, le puteti trece printr-o strecuratoare, amestecand intruna cu o lingura pentru a grabi procesul.
Se amesteca iaurtul cu 100 g. zahar si mure.
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute.
Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde.
Mare atentie sa nu cumva sa o lasati mai mult (verificati din cand in cand daca s-a topit) ...caci altfel isi pierde toate calitatile de inchegare!
Deci doar pana cand se fluidizeaza...
Se inglobeaza apoi in crema.
Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
2/3 din crema se aseaza pe piersici, se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu gem de mure.
Pe margine se aseaza frisca batuta...iar deasupra, pe cat de ingenios putem, asezam piersici si mure.
Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent...desi eu am folosit rosu pana la urma, pentru ca mi-am imaginat ca ar arata mai bine ) ...40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe.
Urmati instructiunile de pe pachet, unde se specifica faptul ca amestecul obtinut se pune la fiert 1 minut, dupa care se toarna peste fructe, incepand din mijlocul tortului, urmand ca incet, incet sa se distribuie catre margini.
Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.
Siiii, in sfarsit...momentul mult asteptat, cel al degustarii!!!
Nemaipomenit!!! Savuros si aromat la maxim!!!
Cu mare drag impart, cu voi toti, delicioasa felie din poza!!!
Reteta de Tort cu piersici si crema de fructe a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Serviti tortul cu piersici si mure de la rece.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsRetete de post economice
Desert placinta pufoasa cu mere de postIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii