Blatul tortului cu praf de inghetata se face din 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de zahar, arome si o cana de faina.
Pentru tortul cu praf de inghetata se bat albusurile spuma si se pune cate putin zahar, pana rezulta o bezea. Separat, se amesteca galbenusurile cu apa, apoi se pun putin cate putin peste albus. Amestecand usor, se adauga faina, apoi punem in tava tapetata cu faina si dam la copt. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii care se insiropeaza cu siropul obtinut la rece. Crema se face cu mixerul, batand frisca cu laptele. Este foarte consistenta, in crema putem pune fructe confiate sau jeleuri.
La final,tortul cu praf de inghetata, se orneaza cu fructe, frisca si ciocolata.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura tare bune , care se face repede :)
Prajitura "MIO DELICIA"Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii