Tort cu spuma espresso si amarettini

Tortul cu spuma espresso si amarettini este un deliciu culinar care contine oua, zahar, vanilie, cafea si faina.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de pandispan:
  • 4 oua
  • sare
  • 150 gr zahar
  • 1 baton de vanilie
  • 1 lingurita cafea
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru blatul de migdale:
  • 125 gr nugat de migdale
  • 100 gr amarattini zdrobiti
  • Pentru spuma de cafea:
  • 3 foi de gelatina
  • 125 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 30 gr zahar pudra
  • 200 ml cafea tare
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 baton vanilie
  • 250 gr frisca
  • Pentru sirop:
  • 125 gr sirop de zahar
  • 125 ml espresso
  • 2 linguri lichior de migdale

Mod de preparare

Pentru blatul de pandispan se bate albusul cu putina sare, zahar, apoi se adauga galbenusurile, miezul de vanilie si cafeaua. Se amesteca cu faina si praful de copt si se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la copt, in cuptorul incins, aproximativ 20 de minute. Se lasa apoi la racit. In acest timp, se prepara blatul crocant. Se toaca marunt nuga si se incalezeste putin. Se adauga apoi amarettini zdobiti si se toarna compozitia intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra folie transparenta si se niveleaza. Se lasa la frigider, pana se intareste, apoi se desprinde de pe margini si se tine in continuare la frigider. Pentru spuma de cafea se inmoaie gelatina in apa rece. Separat, se incalzesc la bain-marie galbenusurile cu zaharul pudra, cafeaua, coaja de portocala rasa si miezul de vanilie. Se dizolva gelatina si se toarna totul peste ciocolata toccata marunt.

Cand compozitia incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. Se amesteca apoi siropul de zahar cu espresso si amaretto. Se taie blatul de pandispan pe 2 niveluri, iar blatul de jos, se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop de cafea, apoi se repartizeaza deasupra o treime din cantitatea de spuma, se acopera cu blatul crocant si se pune din nou o treime din cantitatea de spuma. Se asaza deasupra al doilea blat de pandispan si se insiropeaza cu restul de compozitie. Se lasa tortul impreuna cu restul de crema la rece pentru 4 ore, dupa care se scot. Tortul se pune pe un platou si se imbraca in crema ramasa. Se lasa la frigider, pana la servire.


Se serveste ornat cu ciocolata.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Prajitura snikers

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Aș spune că e una din rețetele mele preferate. Aș pregăti-o mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel...

Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola