Torturi

Reteta Tort cu spuma espresso si amarettini

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Tortul cu spuma espresso si amarettini este un deliciu culinar care contine oua, zahar, vanilie, cafea si faina.

ingrediente

Pentru blatul de pandispan:
   4 oua
   sare
   150 gr zahar
   1 baton de vanilie
   1 lingurita cafea
   125 gr faina
   1 lingurita praf de copt
Pentru blatul de migdale:
   125 gr nugat de migdale
   100 gr amarattini zdrobiti
Pentru spuma de cafea:
   3 foi de gelatina
   125 gr ciocolata alba
   2 galbenusuri
   30 gr zahar pudra
   200 ml cafea tare
   coaja rasa de la 1 portocala
   1 baton vanilie
   250 gr frisca
Pentru sirop:
   125 gr sirop de zahar
   125 ml espresso
   2 linguri lichior de migdale

mod de preparare

Pentru blatul de pandispan se bate albusul cu putina sare, zahar, apoi se adauga galbenusurile, miezul de vanilie si cafeaua. Se amesteca cu faina si praful de copt si se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la copt, in cuptorul incins, aproximativ 20 de minute. Se lasa apoi la racit. In acest timp, se prepara blatul crocant. Se toaca marunt nuga si se incalezeste putin. Se adauga apoi amarettini zdobiti si se toarna compozitia intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra folie transparenta si se niveleaza. Se lasa la frigider, pana se intareste, apoi se desprinde de pe margini si se tine in continuare la frigider. Pentru spuma de cafea se inmoaie gelatina in apa rece. Separat, se incalzesc la bain-marie galbenusurile cu zaharul pudra, cafeaua, coaja de portocala rasa si miezul de vanilie. Se dizolva gelatina si se toarna totul peste ciocolata toccata marunt.




Cand compozitia incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta. Se amesteca apoi siropul de zahar cu espresso si amaretto. Se taie blatul de pandispan pe 2 niveluri, iar blatul de jos, se asaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop de cafea, apoi se repartizeaza deasupra o treime din cantitatea de spuma, se acopera cu blatul crocant si se pune din nou o treime din cantitatea de spuma. Se asaza deasupra al doilea blat de pandispan si se insiropeaza cu restul de compozitie. Se lasa tortul impreuna cu restul de crema la rece pentru 4 ore, dupa care se scot. Tortul se pune pe un platou si se imbraca in crema ramasa. Se lasa la frigider, pana la servire.


Se serveste ornat cu ciocolata.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Prajitura snikers

Incearca si Tort de ciocolata "Slavi"
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma espresso si amarettini" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.