Torturi

Reteta Tort cu truffle creme si mousse de cafea

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de ciocolata (reteta video)"
 
Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica

ingrediente

Pentru blatul de cacao:
   4 oua
   4 linguri cu zahar
   jumatate de pliculet de praf de copt
   6 linguri cu lapte
   3 linguri cu cacao
   3 linguri cu varf de faina
   putina esenta de vanilie
Pentru truffle creme:
   200 g unt sau margarina la temperatura camerei
   2 linguri cu zahar pudra
   3 oua
   3 linguri cu zahar
   150 gr visine din visinata sau din compot
   50 grame stafide inmuiate in esenta de rom
   150 gr miez de nuca macinat
   100 grame ciocolata razuita
   50 gr cacao
   150 gr frisca batuta
Mousse de cafea:
   3 oua
   100 g zahar
   250 ml lapte
   50 ml cafea concentrata
   10 gr gelatina
   o mana de paiete de cioco alba
   200 ml frisca
   25 ml lichior de cafea

mod de preparare




Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica pana se fac bulbuci.


Amestecul obtinut se adauga peste albusurile spuma si se amesteca folosind spatula sau tel.


Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste oua, se amesteca.


Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga amestecul obtinut si se arunca in cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.





Crema truffle: se mixeaza margarina cu zaharul pudra si cacaoa.


Separat, se bat la bain marie ouale cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Cand s-au racit ouale se adauga in amestecul de margarina, apoi adaugam visinele, stafidele, nucile si ciocolata, amestecam si apoi se adauga 150 de grame de frisca batuta bine.


Am facut un sirop din vreo 150 ml zeama de compot de visine, am amestecat cu 2 linguri de zahar si am insiropat blatul


Apoi am adaugat crema facuta mai inainte


Peste crema lasata 30 min in frigider am pus un jeleu facut din 150 gr visine, 100 ml zeama de compot, amestecate cu un pliculetz de gelatina, lasat la rece intr-un castronel si apoi rasturnat jeleu peste crema.





Crema mousse de cafea: se pune gelatina la inmuiat in putintel lapte.


Se fierbe la bain marie laptele cu zaharul, ouale batute si cafeaua pana capata consistenta unei smantani. Se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei, se lasa amestecul la racit si apoi se adauga frisca batuta si bautura se amesteca si se adauga o mana de paiete de ciocolata alba.


Crema obtinuta se toarna in forma de tort, peste jeleu.




Se lasa la rece macar 2 ore si apoi se orneaza. Reteta Tort cu truffle creme si mousse de cafea a fost propusa de alina-lili





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.


Alte retete recomandate:

Incearca si Tort cu nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu truffle creme si mousse de cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite