Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • jumatate de pliculet de praf de copt
  • 6 linguri cu lapte
  • 3 linguri cu cacao
  • 3 linguri cu varf de faina
  • putina esenta de vanilie
  • Pentru truffle creme:
  • 200 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 150 gr visine din visinata sau din compot
  • 50 grame stafide inmuiate in esenta de rom
  • 150 gr miez de nuca macinat
  • 100 grame ciocolata razuita
  • 50 gr cacao
  • 150 gr frisca batuta
  • Mousse de cafea:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 50 ml cafea concentrata
  • 10 gr gelatina
  • o mana de paiete de cioco alba
  • 200 ml frisca
  • 25 ml lichior de cafea

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se mixeaza iar la viteza mica pana se fac bulbuci.

Amestecul obtinut se adauga peste albusurile spuma si se amesteca folosind spatula sau tel.

Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste oua, se amesteca.

Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se adauga amestecul obtinut si se arunca in cuptor la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

Crema truffle: se mixeaza margarina cu zaharul pudra si cacaoa.

Separat, se bat la bain marie ouale cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Cand s-au racit ouale se adauga in amestecul de margarina, apoi adaugam visinele, stafidele, nucile si ciocolata, amestecam si apoi se adauga 150 de grame de frisca batuta bine.

Am facut un sirop din vreo 150 ml zeama de compot de visine, am amestecat cu 2 linguri de zahar si am insiropat blatul

Apoi am adaugat crema facuta mai inainte

Peste crema lasata 30 min in frigider am pus un jeleu facut din 150 gr visine, 100 ml zeama de compot, amestecate cu un pliculetz de gelatina, lasat la rece intr-un castronel si apoi rasturnat jeleu peste crema.

Crema mousse de cafea: se pune gelatina la inmuiat in putintel lapte.

Se fierbe la bain marie laptele cu zaharul, ouale batute si cafeaua pana capata consistenta unei smantani. Se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea ei, se lasa amestecul la racit si apoi se adauga frisca batuta si bautura se amesteca si se adauga o mana de paiete de ciocolata alba.

Crema obtinuta se toarna in forma de tort, peste jeleu.


Se lasa la rece macar 2 ore si apoi se orneaza. Reteta Tort cu truffle creme si mousse de cafea a fost propusa de alina-lili

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Prajitura cu capsuni
Bucataras.RO

Prajitura cu capsuni

O reteta by rocsi,tare buna :X

Prajitura cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!